KFC si Pizza Hut: „Doneaza 1 leu, impreuna avem puterea sa schimbam vieti”

Pentru al cincilea an consecutiv, World Vision Romania, impreuna cu lantul de restaurante KFC si Pizza Hut, deruleaza pe toata durata lunii octombrie campania de strangere de fonduri „Doneaza 1 leu, impreuna avem puterea sa schimbam vieti”. Actiunea este dedicata sustinerii elevilor fara posibilitati materiale din rural care sunt motivati sa continue studiile la liceu. Cei care doresc sa ajute sunt asteptati perioada 1-31 octombrie in toate restaurantele KFC si Pizza Hut din tara pentru a face donatii de cel putin 1 leu, fara a fi conditionati de achizitonarea unui produs.

„Pana acum, peste 500 de elevi din judetele Cluj, Dolj, Ialomita, Iasi si Valcea, au beneficiat de sprijin pentru a-si continua studiile la liceu. Prima generatie a absolvit in 2011 cand 202 elevi au terminat liceul iar in 2012 au absolvit 104. Ambele serii au avut rezultate foarte bune la admiterea la facultate, in fiecare an 42% dintre ei  intrand in randul studentilor”, a declarat Catalin Popa, Director National World Vision Romania.

Copiii inclusi in proiect sunt selectati in functie de situatia financiara a familiei din care provin, de rezultatele scolare si de dorinta lor de a-si continua studiile. Elevii beneficiaza pe toate perioada liceului nu doar de o bursa lunara care le acopera cheltuielile, ci si de o serie de activitati extracuriculare, consiliere psihologica si alte tipuri de activitati menite sa le permita o integrare cat mai buna la liceu si in mediul urban, astfel incat riscul de abandon scolar sa fie cat mai redus.

Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, in Raportul referitor la Programul de Reforma Nationala prezentat Uniunii Europene in martie 2012 de catre Guvernul Romaniei, se specifica faptul ca rata abandonului scolar in mediul rural este de 27,9%. Copiii sunt nevoiti sa abandoneze scoala din cauza situatiei financiare precare a familie, a lipsei de sustinere a familiei si dificultatii de a se adapta mediului liceal/urban iar cei mai multi dintre ei renunta la studii in clasele a IX-a si a X-a.

Pe langa campania derulata in restaurante, angajatii KFC si Pizza Hut vor organiza, la fel ca anii trecuti, actiuni proprii pentru a ajuta la strangerea de fonduri pentru campania „Vreau in clasa a noua”.

1 Response

  1. Interesant articol. Sunt curios daca aceste companii ar fi interesate sa doneze cu adevarat un leu pentru fiecare vanzare catre o cauza umanitara. Astept raspunsul dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.