KFC si Pizza Hut au strans 37.000 euro in campania “Vreau in clasa a noua”

KFC si Pizza Hut au reusit, impreuna cu clientii lor, sa stranga peste 37.000 de euro in cadrul campaniei de strangere de fonduri “Vreau in clasa a noua”. Derulata pentru al cincilea an consecutiv, campania a reusit sa depaseasca suma stransa anul trecut, de 31.000 de euro. Fondurile colectate vor ajunge la organizatia World Vision Romania care va acorda burse de studiu pentru 125 de copii fara posibilitati financiare din mediul rural. Copiii inclusi in proiect sunt selectati in functie de situatia financiara a familiei din care provin, de rezultatele scolare si de dorinta lor de a-si continua studiile. Elevii beneficiaza pe toata perioada liceului nu doar de o bursa lunara care le acopera cheltuielile, ci si de o serie de activitati extracuriculare, care sa le permita o integrare cat mai buna la liceu si in mediul urban, astfel incat riscul de abandon scolar sa fie cat mai redus.

„Pana acum, peste 500 de elevi din judetele Cluj, Dolj, Ialomita, Iasi si Valcea, au beneficiat de sprijin pentru a-si continua studiile la liceu. Prima generatie a absolvit in 2011 cand 202 elevi au terminat liceul, iar in 2012 au absolvit 104. Ambele serii au avut rezultate foarte bune la admiterea la facultate, in fiecare an 42% dintre ei intrand in randul studentilor”, a declarat Catalin Popa, Director National World Vision Romania.

Conform statisticilor rata abandonului scolar in mediul rural este de 27.9%. Copiii sunt nevoiti sa abandoneze scoala din cauza situatiei financiare precare a familiei, a lipsei de sustinere a familiei si a dificultatii de a se adapta mediului liceal/urban, iar cei mai multi dintre ei renunta la studii in clasele a IX-a si a X-a.

In cei cinci ani de implicare in aceasta campanie, KFC si Pizza Hut impreuna cu clientii lor au reusit sa stranga aproximativ 170.000 de euro, suma care pana in prezent a ajutat nu mai putin de 546 de copii sa-si continue studiile la liceu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.