KFC sustine si in acest an alti 250 de profesori de fizica sa predea la ore „Fizica altfel”

KFC - Fizica Altfel 1 KFC sustine si in acest an programul „Fizica altfel” , prin care alti 250 de profesori vor putea utiliza metodele active de invatare la clasa pentru aproximativ 12.500 elevi de gimnaziu sau liceu.

„Fizica altfel” este un proiect initiat de Centrul de Evaluare si Analize Educationale care isi propune sa formeze profesorii de fizica sa utilizeze metoda investigatiei la clasa, astfel incat elevii sa inceapa sa gandeasca structurat si sa (re)descopere placerea de a invata fizica. Proiectul, devenit deja strategic pentru organizatie, este considerat best-practice si pentru alte stiinte predate la scoala, pentru care CEAE intentioneaza sa identifice si sa ofere metode active si moderne de invatare.

Mark Hilton_ CEO KFC si Pizza Hut RomaniaEducatia este unul dintre pilonii in care am ales sa investim prin intermediul proiectelor de responsabilitate sociala desfasurate la nivelul companiei. Prin parteneriatul cu CEAE ne dorim sa sustinem dezvoltarea timpurie a tinerilor din Romania pentru capacitarea acestora in vederea evolutiei lor profesionale si personale pe termen lung. La KFC, credem foarte mult in folosirea fortelor proprii si hranirea curiozitatii si, de aceea, incepand cu anul 2017, am pornit intr-o noua aventura si ne-am alaturat coKFC - Fizica Altfel 2mpaniilor care sustin initiativa „Fizica Altfel”. Continuam acest parteneriat si in 2018 si speram ca din ce in ce mai multi profesori si elevi sa beneficieze de acest program”, a declarat Mark Hilton, CEO Sphera Franchise Group.

Demarat in anul 2012, proiectul educational “Fizica altfel” si-a propus sa formeze profesorii de fizica sa lucreze la clasa prin metoda investigatiei, metoda ce le permite elevilor sa dobandeasca abilitati de baza foarte importante pentru viitorul lor si anume: gandire critica, rezolvarea de probleme complexe, luarea si asumarea deciziilor, capacitatea de a lucra in echipa, capacitatea de a invata lucruri noi intr-un timp relativ scurt etc.

CEAE, impreuna cu reprezentanti ai comunitatii “profesorilor altfel”, au generat schimbarea programei scolare de fizica. Astfel, extinderea cursurilor de formare este un pas firesc pe care organizatia si l-a asumat astfel incat toti elevii sa beneficieze de noua abordare a predarii prin investigatie la clasa.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.