KMG International: 1 milion USD investiti in proiecte pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania

ROMPETROLKMG International  a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2018, elaborat in conformitate cu cele mai recente standarde internationale – GRI Sustainability Reporting Standards.

In cadrul raportului sunt descrise aspecte legate de guvernanta corporativa, resurse umane (educatie si dezvoltare, siguranta, diversitate, drepturile omului), managementul mediului (reducerea emisiilor, consumul de apa, activitati de conservare a biodiversitatii), precum si proiectele de responsabilitate sociala si performanta in raport cu piata.

Rafinaria Petromidia, principalul activ al Grupului KMG International din Romania, a inregistrat cea mai mica pierdere tehnologica din istoria sa, impreuna cu cel mai mic indice de intensitate energetica – 96,1% si cel mai mic consum de energie- 2,97 GJ / mt. Rafinaria Vega, in ciuda recordurilor operationale inregistrate, a reusit sa atinga cele mai scazute pierderi tehnologice – 0,93% wt. si cel mai mic consum de energie inregistrat vreodata – 2,43 GJ / mt.

Cateva aspecte de sustenabilitate relevante pentru Grup in 2018:

  • 4 milioane USD investiti in activitati de protectie a mediului.
  • 89,6% – rata de recuperare a deseurilor pentru Rafinaria Petromidia;
  • 1 milion USD investiti in proiecte pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania
  • Promovare a diversitatii – peste 5.000 de angajati – 17 nationalitati diferite

Zhanat Tussupbekov, CEO al KMG International„2018 a fost cel mai bun an pentru compania noastra in ceea ce priveste indicatorii de productie. Cu toate acestea, incercam intotdeauna sa avem o viziune holistica asupra activitatilor noastre si, in acest sens, am imbunatatit cu succes toate aspectele operatiunilor noastre din cadrul Grupului. Am dus angajamentele noastre de mediu mai departe ca niciodata, inregistrand cea mai mica pierdere tehnologica, cel mai mic consum de energie si scaderea emisiilor de CO2 pentru al patrulea an consecutiv. Suntem mandri de progresele inregistrate in dezvoltarea operatiunilor noastre, dat fiind mediul de afaceri complex, si suntem incantati sa continuam construirea unei companii durabile, care are un impact pozitiv asupra partilor interesate si asupra societatii”, Zhanat Tussupbekov, CEO KMG International.

Intr-o nota la fel de pozitiva, Divizia de Petrochimie a Grupului si-a imbunatatit si ea consumul energetic, inregistrand un indice de intensitate energetica de 18,1 GJ / mt, redus cu 0,6 GJ / mt fata de 2017, precum si pierderi tehnologice de 2,2% wt., o reducere cu 0,5% comparativ cu anul precedent.

Companiile din Diviziile de Retail si Trading ale Grupului au urmat aceeasi tendinta in ceea ce priveste performanta de mediu, Rompetrol Downstream, divizia de retail a KMG International, care include reteaua Grupului de statii de alimentare cu carburanti si depozite, depasindu-si obiectivele de consum de apa si energie de 1% cu 1,95%, respectiv 2,90%.

Nu s-au inregistrat scurgeri de produse petroliere in anul 2018, in timp ce emisiile CO2 ale Diviziei de Rafinare (platformele Petromidia si Vega, impreuna cu Divizia de Petrochimie) au scazut cu 1.4% in comparatie cu anul precedent. In ceea ce priveste siguranta, datorita Programului “100% Siguranta”  si a peste 30.000 de ore de instruire in domeniul sanatatii si sigurantei efectuate la nivel de Grup (6,84 ore de pregatire medie pe angajat), rata de absenteism a scazut de la 2,54% la 1,97%.

Pentru a citi Raportul, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.