KMG International: 160 de tineri au intrat in programul de internship al companiei

rompetrol tineri 2017KMG International a dat startul programului de internship pentru 160 de studenti selectati sa isi dezvolte aptitudinile profesionale si competentele tehnice pentru o cariera de succes in industria petroliera. Programul se deruleaza in perioada 01 august – 30 septembrie, pe platforma Petromidia si in rafinaria Vega Ploiesti.

Participantii (145 de tineri cu studii universitare si 15 cu studii liceale) provin de la universitatile si liceele de profil din Constanta, Ploiesti si Bucuresti – Colegiul Tehnic ‘Lazar Edeleanu’ Ploiesti, Universitatea ‘Ovidius’ Constanta, Facultatea de Petrol si Garompetrol tinerize Ploiesti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Maritima din Constanta, Liceul Tehnologic Lazar Edeleanu din Navodari – cu care Grupul a incheiat parteneriate prin care ofera stagii de practica liceenilor, studentilor, absolventilor de facultate si masteranzilor.  Specializarile cautate in selectarea participantilor la programul de Internship au fost: petrol si gaze (prelucrarea petrolului si petrochimie), electric si electroenergetic, mecanic, economic, automatizari si protectia Mediului.

Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare.Programele de internship sunt parte a strategiei KMG International de a investi in resurse umane, nu numai in interiorul companiei, dar si pentru comunitatea in care ne desfasuram activitatile. Derulate pe cele doua platforme industriale – Petromidia si Vega – programele sustin transferul de know-how de la expertii nostri catre tinerii aflati la inceput de cariera. Din 2002 pana in prezent, peste 1000 de absolventi de studii superioare si studii medii au urmat programul de Internship, iar cei mai buni dintre acestia si-au inceput cariera in cadrul KMG International“, a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare, companie ce opereaza rafinariile Petromidia si Vega.

Pe parcursul programului, tinerii vor fi instruiti de profesionisti din cadrul Grupului in segmente de business precum prelucrarea petrolului si petrochimie, laborator, mentenanta, planificare, managementul riscului, siguranta in munca, protectia mediului.

Pe durata programului de Internship, studentii vor avea alocat cate un mentor din randul specialistilor Rompetrol, de la care vor invata si observa procesele si activitatile desfasurate in cadrul instalatiilor si un plan individual de dezvoltare care sa ii ajute sa dobandeasca aptitudinile tehnice necesare. Printre obiectivele acestui program de internship se numara si facilitarea unei integrari eficiente si usoare in cadrul grupului si pregatirea studentilor in vederea preluarii responsabilitatilor angajatilor Rompetrol care urmeaza sa iasa la pensie pana in 2020.

De-a lungul celor 15 ani de internship, peste 500 de interni au fost angajati in cadrul companiilor din Grup, iar mai mult de 50 de manageri din cadrul companiilor ce activeaza pe Platformele Petromidia si Vega si-au inceput activitatea in companie prin intermediul programului de internship.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.