KMG International a organizat concertul extraordinar al violonistului kazah Arman Mourzagaliyev

Rompetrol concertKMG International, in parteneriat cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si Ambasada Republicii Kazahstan la Bucuresti, a organizat la Ateneul Roman concertul extraordinar al violonistului Arman Mourzagaliyev. Concertul, aflat sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea, a avut loc in cadrul initiativei companiei de a sutine atat tinerele talente de pe scena culturala din Romania, cit si schimbul de valori culturale dintre Romania si Kazakhstan. Arman Mourzagaliev, unul dintre solistii extraordinari ai Kazahstanului, a sustinut prima sa reprezentatie publica la varsta de opt ani. Pe parcursul carierei sale acesta s-a impus ca un interpret activ de concerte si recitaluri, diversitatea gusturilor sale muzicale determinandu-l sa urmeze o gama variata de proiecte muzicale. Proiectele sale recente si viitoare includ stransa colaborare cu Leon Kirschner, Ellen Taaffe Rompetrol concert vioaraZwilich, Paul Schoenfield, Sandor Szokolay, Joseph Silverstein precum si interpretarea a numeroase piese de compozitori notabili ai secolului al XX-lea.

„Cultura are o importanta deosebita pentru ca leaga oamenii si consolideaza relatiile intre popoare. Este misiunea noastra sa promovam in mod egal valorile autentice ale Kazahstanului si Romaniei si sa cream oportunitati pentru schimburile culturale, asa cum este acest concert” – E.S. Daulet Batrashev, Ambasador al Republicii Kazahstan in Romania.

KMG International, sub brandul Rompetrol, sprijina cu Zhanat Tussupbekov, CEO al KMG Internationalltura in toate formele de manifestare artistica. Suntem mandri sa fim alaturi si sa promovam orchestra de tineri talentati infiintata de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si suntem onorati ca am reusit sa il aducem pe scena Ateneului Roman pe violonistul kazah Arman Mourzagaliyev”, a declarat Zhanat Tussupbekov, CEO al KMG International.

„Sunt bucuros si onorat ca am avut ocazia sa urc pe scena faimosului Ateneu Roman si sa ma cufund in muzica alaturi de colegii mei muzicieni din Romania, o tara celebra pentru mostenirea sa muzicala, traditia culturala bogata, compozitorii si interpretii straluciti. Din toate punctele de vedere, a fost o experienta captivanta”, a declarat violonistul Arman Mourzagaliyev.

Repertoriul concertului a fost alcatuit din Uvertura la „Nunta lui Figaro”, de Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul pentru vioara si orchestra in Re minor de Felix Mendelssohn-Bartholdy si fragmente din Suitele Carmen Nr. 1 si Nr. 2 pentru orchestra, de Georges Bizet.

Incepand cu anul 2011, KMG International s-a implicat activ in programe si proiecte culturale care promoveaza valorilor sociale si culturale ale Romaniei atat la nivel national, cat si international, precum Festivalul si Concursul George Enescu sau sustinerea din 2015 a activitatii Orchestrei Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.