KMG International a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru anii 2013 – 2014

Statie carburanti RompetrolKMG International a publicat primul sau Raport de Sustenabilitate conform standardelor internationale Global Reporting Initiative G4, pentru intervalul 2013 – 2014. Raportul prezinta rolul si impactul companiei in economia romaneasca, dar si in alte tari cu operatiuni semnificative (Franta, Georgia), si detaliaza rezultatele din domenii, precum guvernanta corporativa, resurse umane (educatie si devoltare, securitate in munca, diversitatate, drepturile omului), managementul mediului (reducerea emisiilor, consumul de apa, activitatile de conservare a biodiversitatii), investitiile si relatia cu comunitatile locale, performanta in piata .Pe plan economic, KMG International alaturi de unicul sau actionar, KazMunayGas, a investit in Romania in ultimii 7 ani peste 1,56 miliarde USD (din care 600 de milioane USD au fost alocati pentru managementul mediului), a procesat peste 33 Rompetrol - Petromidia - peoplede milioane tone de materie prima (din care peste 9,4 milioane tone in intervalul de raportare 2013-2014), si a avut contributii catre bugetul de stat in ultimii doi ani de peste 3,2 miliarde USD. Peste 4.200 de parteneri comerciali depind anual in mod direct de KMG International, iar impactul social direct vizeaza 30.000 de persoane.

Zhanat Tussupbekov, CEO 2015“Raportul ilustreaza implicarea constanta a KMG International, in calitatea sa de jucator important in economia romaneasca, fata de comunitatile locale, clienti, angajati si parteneri, dar si angajamentele viitoare in relatia cu acestia. Abordarea Grupului fata de sustenabilitate este de a gestiona intr-o maniera integrata riscurile si oportunitatile legate de operatiunile de rafinare, trading, retail si servicii industriale, in conformitate cu legislatia nationala si internationala, pentru a atinge un nivel ridicat de profitabilitate pentru stakeholderi”, a declarat Zhanat Tussupbekov, Group CEO.

La nivel de management al mediului – in urma investitiilor in modernizarea Rafinariei Petromidia, KMG International a devenit in 2013 primul producator local de combustibili care s-a aliniat la standardul de emisii Euro 5, iar rafinaria si-a imbunatatit indexul de intensitate energetica. De asemenea, una dintre performantele majore inregistrate de Grup o reprezinta alinierea la normele de mediu nationale si europene cu privire la emisiile de oxizi de sulf, oxizi de azot si pulberi (emisiile de SO2 fiind reduse in 2013 cu 90,63%). In ceea ce priveste managemntul deseurilor, in 2014, rata de valorificare a fost imbunatatita pana la 97,7%. In 2013 si 2014 Grupul si-a mentinut certificarea pe Sistem  Integrat de Management – Germanischer Lloyd, a respectat in totalitate reglementarile REACH privind controlul substantelor chimice si a primit certificarea completa RAR pentru carburanti si aditivi.

KMG International – Raport de Dezvoltare Durabila

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.