KMG International: Festivalul Orasului Astana gazduit de Muzeul National al Satului

Vizual FestivalIn colaborare cu KMG International, Ambasada Republicii Kazahstan in Romania si Fundatia Primului Presedinte – Elbasy va aduce la Bucuresti evenimentul Astana City Festival, pentru a sarbatori cea de-a 20-a aniversare a uneia dintre cele mai tinere capitale din Asia Centrala.

Festivalul va avea loc intre 29 iunie – 1 iulie la Muzeul National al Satului ”Dimitrie Gusti”, aducand publicului o expozitie unica de fotografii si o iurta traditionala.Iurta

”Este o mare placere sa putem continua prezentarea natiunii noastre prin parteneriate culturale si proiecte fotografice precum cel care urmeaza sa fie gazduit la Muzeul ”Dimitrie Gusti”, sau proiecte cinematografice – cum am avut colaborarea cu Institutul Francez la Festivalul de Film Kazah, toate expunand istoria si evolutia societatii noastre. Atat kazahii, cat si romanii au o istorie autentica, cu un trecut fascinant, impartasind curiozitatea pentru diversitatea culturala. Speram ca aceasta scurta prezentare a Kazahstanului va bucura si fascina vizitatorii.” – a explicat Excelenta Sa Daulet Batrashev, ambasadorul statului Kazahstan in Romania.

Alexey+Golovin_rompetrolSuntem un partener al statului roman si unul dintre marii investitori strategici in industria si economia locala de mai bine de 10 ani. Am reusit sa consolidam o punte energetica intre Romania si Kazahstan, creand in acest demers un puternic parteneriat de afaceri. Cu prilejul acestui eveniment, vrem sa continuam acest parteneriat prin a ne intari legaturile noastre culturale. Cultura este unul dintre domeniile pe care le sprijinim (dovada fiind parteneriatul pe termen lung de sprijin al Concursului si Festivalului International ”George Enescu”), alaturi de mediu si sanatate.” – Alexey Golovin – Vicepresedinte al KMG International.

Astana, aflata pe malurile Raului Ishim, a devenit capitala Kazahstanului in anul 1997 si de atunci s-a dezvoltat din punct de vedere economic intr-unul dintre cele mai moderne orase din Asia Centrala, cu cladiri futuriste proiectate de arhitecti renumiti si o populatie totala de peste 1 milion de locuitori. Capitala gazduieste sediile companiilor de stat precum Samruk Kazyna si KazMunayGas, dar si numeroase corporatii straine.

Expo 2017 din Astana a fost inaugurata pe 10 iunie, fiind primul targ international gazduit in Asia Centrala. Pavilionul sau central – Nur Alem – a fost la momentul constructiei sale cea mai mare cladire sferica din lume. Expozitia a fost vizitata de 4 milioane de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.