KMG International: Sistem de urgenta destinat preluarii animalelor salbatice din Dobrogea

Rompetrol-centru veterinar 2015KMG International (fostul Grup Rompetrol) a finantat cu 10.000 de euro realizarea unui sistem de alerta si interventie de tip 112 pentru preluarea animalelor salbatice in pericol. Proiectul demarat in octombrie 2014 si realizat cu implicarea a 73 de voluntari a presupus dezvoltarea unui sistem dinamic si operativ de raspuns prin organizarea unei infrastructuri web capabile sa preia alerte „112 animale in pericol”. Pasarile si animalele salbatice sunt preluate de personalul specializat si voluntarii Asociatiei Scutul Cinegetic si transportate pentru ingrijire medicala in cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii. Peste 50 de exemplare de specii protejate au fost salvate Rompetrol-centru veterinar 02in ultimele trei luni.

Grupul recunoaste importanta care trebuie acordata protejarii mediului si ecosistemului din zona Marii Negre, Lacului Siutghiol si biosferei Delta Dunarii, unde de altfel avem concentrate o mare parte din operatiuni. Acest proiect inovator aduce valoare adagata nu doar regiunii, ci poate constitui un exemplu de mobilizare la nivel national, pentru ocrotirea biodiversitatii”, a declarat Azamat Zhangulov, Vicepresedinte Senior KMG International.

Totodata, in cadrul proiectului doua cladiri ale complexului muzeal in care functioneaza centrul operational, laboratorul de interventie animale ranite, carantina-azil, au fost dotate cu sisteme de autonomie energetica (panouri solare) pentru incalzire.

Grupul KMG International sustine dezvoltarea comunitatilor locale prin platforma de responsabilitate sociala Energia vine din suflet, ce cuprinde proiecte implementate la nivel national in domeniile protectia mediului, sanatate, cultura; in ultimii 7 anii valoarea investitiilor depasind 7 milioane USD. Rompetrol Rafinare, companie membra a KMG International, este aliniata la strategia de sustenabilitate a Grupului si sustine ample proiecte de CSR – parteneriatul cu SMURD incheiat din 2010 de donatie carburant JetA1 pentru operarea elicopterelor aero-medicale, dotarea cu panouri solare a scolii Grigore Moisil din Navodari, infiintarea primului centru de reabilitare respiratorie in cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Constanta etc.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.