KMG International sustine 93 de studenti sa-si dezvolte aptitudinile in industria petroliera

Internship - centrul de comanda PetromidiaKMG International, prin intermediul companiilor membre – Rompetrol Rafinare, Rominserv, Midia Marine Terminal, Rompetrol Quality Control,  a lansat  Programul de Internship 2016, adresat celor 93 de studenti selectati sa isi dezvolte aptitudinile profesionale si competentele tehnice pentru o cariera de succes in industria petroliera. Programul se deruleaza in perioada 01 august – 30 septembrie, in rafinariile Petromidia Navodari si Vega Ploiesti.

Yedil UtekovProgramele de internship sunt parte a strategiei KMG International de a investi in resurse umane, nu numai in interiorul companiei, dar si pentru comunitatea in care ne desfasuram activitatile. Derulate pe cele doua platforme industriale – Petromidia si Vega – programele sustin transferul de know-how de la expertii nostri catre tinerii aflati la inceput de cariera. Din 2002 pana in prezent, peste 600 de absolventi de studii superioare si studii medii au urmat programul de Internship, iar cei mai buni dintre acestia si-au inceput cariera in cadrul KMG International“, a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare, companie ce opereaza rafinariile Petromidia si Vega.

Pe parcursul programului, cei 71 de tineri cu studii universitare si 22 cu studii liceale vor fi instruiti de profesionisti din cadrul Grupului in segmente de business precum prelucrarea petrolului si petrochiminternship Petromidia 2ie, laborator, mentenanta, planificare, managementul riscului, siguranta in munca, protectia mediului.

Participantii provin de la universitatile si liceele de profil din Constanta si Ploiesti – Liceele ‘Lazar Edeleanu’, Universitatea ‘Ovidius’ Constanta, Facultatea de Petrol si Gaze Ploiesti – cu care Grupul a incheiat parteneriate prin care ofera stagii de practica liceenilor, studentilor, absolventilor de facultate si masteranzilor.

Studentii care participa la programul de internship 2016 (73 pe platforma Petromidia si 20 in cadrul rafinariei Vega) au fost selectati in urma unei campanii de recrutare, in timpul careia au fost evaluate competentele tehnice si cele comportamentale – capacitatea de a lucra in echipa, initiativa si proactivitate, orientare catre rezultate. La finalul programului, liceeni si studentii pot ramane in companie in calitate de angajati, in functie de locurile vacante disponibile.

Anual, in urma programelor derulate, mai mult de 50% din interni au fost angajati in cadrul companiilor membre ale KMG International, pe diverse zone de activitate.

Articole similare...

1 Response

  1. Andrei spune:

    O drama a Romaniei este ca studentii nu-si gasesc de lucru dupa terminarea studiilor. Si aleg sa ia calea strainatatii. E bine ca exista o companie de asemenea anvergura, care se ocupa de soarta tinerilor. Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.