KMG International sustine cea de-a cincea editie a evenimentului Zilele Filmului Kazah

Zilele Filmului Kazah- RompetrolIn parteneriat cu KMG International, Ambasada Republicii Kazahstan in Romania, prezinta Zilele Filmului Kazah, eveniment aflat la cea de-a cincea editie.

Doua filme de arta lansate in 2019, opere reprezentative pentru cinematografia kazaha, vor fi prezentate publicului roman, in cadrul unuia dintre cele mai mari evenimente de acest tip, gazduit de cinematograful Elvire Popesco, pe 11 si 12 decembrie.

Alexey+Golovin_rompetrol“Parteneriatul cultural romano-kazah reprezinta una dintre principalele directii de implicare pe care compania noastra l-a dezvoltat in ultimii 11 ani. Am sustinut numeroase proiectele culturale  conexe culturii romanesti si kazahe si continuam sa contribuim la dezvoltarea armonioasa a generatiilor viitoare prin sustinerea educatiei prin cultura”, a declarat Alexey Golovin, director departament juridic si afaceri corporative al Grupului KMG International.

Pe durata celor doua zile de festival, vor fi vizionate urmatoarele filme:

  • Miercuri, 11 decembrie, 20:30 – Hanatul Kazah: Tronul de Aur (2019)
  • Joi, 12 decembrie, 20:30 – Fantana adanca

La sfarsitul proiectiilor, criticul de film Irina Margareta Nistor se va alatura publicului pentru o sesiune de intrebari si raspunsuri.

Partenerii evenimentului sunt Institutul Francez/Cinematograful Elvire Popesco si Studioul Kazakhfilm. Biletele, in valoare de 10 lei, pot fi achizitionate de la casieriile cinematografului Elvire Popesco sau online de pe site-urile de vanzare bilete. Accesul publicului este gratuit pe 11 decembrie, la gala de deschidere a festivalului.

De mai bine de 12 ani, KMG International dezvolta proiecte ce promoveaza cultura si identitatea romaneasca in Kazahstan (prin intermediul parteneriatului cu Asociatia Dacia – fondata de kazahii de origine romana, care traiesc in regiunea Karaganda din Kazahstan), precum si cultura kazaha in Romania, prin evenimente precum Festivalul Filmului Kazah (a cincea editie in 2018), Festivalul orasului Astana, gazduit de Muzeul Satulului “Dimitrie Gusti”. Grupul sustine si promoveaza, prin parteneriatul sau cu organizatorii Concursului International George Enescu – tinerele talente, laureati ai Concursului International George Enescu de origine kazaha (Erzhan Kulibaev – vioara, Amir Tebenikhin – pian).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.