KMG International sustine si in acest an Festivalul de Film Kazah, la Cinema Elvire Popesco

Rompetrol - Festivalul de Film KazahAmbasada Republicii Kazahstan in Romania, in colaborare cu KMG International, ofera iubitorilor de film cea de-a treia editie a Festivalului de Film Kazakh. Festivalul, unul dintre cele mai mari de acest fel din Europa, se desfasoara intre 23 si 25 octombrie, la Cinema Elvire Popesco (Institutul Francez).

Evenimentul este organizat cu ocazia implinirii a 26 de ani de independenta in Kazahstan.

Programul festivalului include cinci proiectii cinematografice produse de regizori kazahi, ce ilustreaza peste 500 de ani de istorie si cultura bogata si diverse teme precum legaturile de familie, iubirea, singuratatea, eroismul, solidaritatea si lupta pentru libertate.

Alexey+Golovin_rompetrolAm fost un partener al statului roman si un investitor strategic major in industria si economia locala timp de 10 ani. Am reusit sa consolidam o punte in domeniul energiei intre Romania si Kazahstan si am creat parteneriate de afaceri puternice. Cu acest eveniment, mergem mai departe si ne intarim legaturile culturale, constientizand evolutia noastra istorica  asemanatoare, ca tari care au luptat continuu pentru independenta si si-au perpetuat valorile culturale in vremuri dificile,” a declarat Alexey Golovin, Vicepresedintele KMG International.

Pe parcursul celor 3 zile de festival, publicul va putea viziona urmatoarele filme:

  • Luni, 23 octombrie, ora 20.00 – Sabia cu diamante (2017);
  • Marti, 24 octombrie, ora 18.30 – Repatriatul (2017); 20.30 – Drumul catre mama;
  • Miercuri, 25 octombrie, 18.30 – Strainul (2015); 20.30 – Nucul

Actritele Altynay Nogerbek (“Drumul catre mama”) si Ingkar Abdirash (“Sabia cu diamante”) se vor alatura publicului pentru o sesiune de intrebari si raspunsuri la sfarsitul filmelor, iar reputatul comentator de film Irina Margareta Nistor va participa la deschiderea Festivalului.

Partenerii institutionali ai evenimentului sunt Institutul Francez / Cinematograful Elvire Popesco, Studioul de film Kazakhfilm, Institutul Cultural Roman.

In prezent, Republica Kazahstan este al noualea cel mai mare stat din lume, avand o populatie diversificata de peste 130 de grupuri etnice (datorita deportarilor masive din epoca lui Stalin) si peste 18 milioane de locuitori.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.