Konica Minolta – noi distinctii in ceea ce priveste protectia mediului si sustenabilitatea

Konica Minolta a primit primele noi certificari Blue Angel Mark din industrie pentru sisteme multifuncționale laser si isi continua astfel povestea de success in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator si sustenabilitatea. Blue Angel este una dintre cele mai bine-cunoscute etichete ecologice la nivel mondial si, in acelasi timp, un ghid de incredere pentru procesul de achizitie in conditii de siguranta pentru mediu. Acesta este acordat doar pentru produsele si serviciile care, din punct de vedere holistic, sunt benefice pentru mediul inconjurator si respecta standarde inalte referitoare la posibilitatiile de exploatare, sanatate si securitate ocupationala. Acest lucru este garantat de catre juriul independent al Blue Angel, Ministerul Federal German pentru Mediu, Agentia Federala de Mediu si RAL gGmbH. In plus, EPEAT (registrul global pentru produse IT ecologice) a adaugat 14 modele de multifunctionale bizhub in lista de produse din Statele Unite, toate cu statutul “Gold”.

“Suntem foarte mandri ca am primit aceste doua distinctii care confirma dorinta noastra de a atinge un stadiu superior. Si, cel mai important pentru noi, acestea reprezinta inca o confirmare pentru clientii nostri, aceea ca folosesc  echipamente dintre cele mai bune, inclusiv din punct de vedere ecologic “, a declarat Benjamin Bossdorf-Zimmer, Manager de echipa Sustainability Group, International Marketing Division Konica Minolta Business Solutions Europa.

Konica Minolta isi desfasoara activitatile corporative in armonie cu societatea si mediul inconjurator. In ceea ce priveste ecologia, compania are scopuri ecologice ambitioase definite in Viziunea Eco 2050. Acestea sunt clasificate in obiective concrete cuprinse intr-un plan ecologic pe termen mediu pana in 2015, care acopera mai multe domenii, cum ar fi masuri pentru diminuarea incalzirii globale, sustinerea unei societati orientate spre reciclare, reducerea riscului de substantele chimice, restaurarea si conservarea biodiversitatii.

Recent, Konica Minolta a primit premiul RobecoSAM Gold Class, devenind astfel lider intre producatorii de multifunctionale in ceea ce priveste sustenabilitatea. De asemenea, pentru al zecelea an consecutiv, compania a fost inclusa in indexul global FTSE4Good realizat de FTSE Group  (FTSE) in Marea Britanie, unul din cele mai bune indexuri din lume referitoare la comunitatile responsabile din punct de vedere social.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.