Konica Minolta si-a certificat prima subsidiara cu “Green Factory Certification System, Level 2”

Konica_MinoltaSubsidiara de productie Konica Minolta Business Technologies din Wuxi, China, a obtinut “Green Factory Certification System, Level 2”. Astfel, fabrica Wuxi si-a redus emisiile de CO2 cu 38%, deseurile petroliere per unitate de vanzare cu 60% si deseurile eliminate in exterior cu 65% per unitate de vanzare comparativ cu anul 2007. Toate aceste activitati din cadrul sistemului Green Factory Certification au contribuit, de asemenea, la imbunatatirea capabilitatilor de fabricatie, prin cresterea productivitatii si reducerea costurilor. Fabrica Wuxi este primul dintre centrele de productie Konica Minolta Business Technologies Konica_Minolta1din lume care a primit certificarea “Level 2”. Konica Minolta a inceput sa utilizeze sistemul Green Factory Certification din ianuarie 2010, ca parte a strategiei pentru protectia mediului stabilite de companie pana in 2015.

“Printre obiectivele ecologice ale companiei se numara prevenirea incalzirii globale, sustinerea unei societati orientate catre reciclare, reducerea riscurilor substantelor chimice sau restaurarea si conservarea biodiversitatii. Sistemul Green Factory Certification are la baza un set de criterii pentru fiecare obiectiv, denumite “Level 2”, care trebuie indeplinite pana in anul 2015. In acest sens, centrele de productie Konica Minolta din intreaga lume au dezvoltat initiative ecologice care vizeaza reduceri semnificative ale emisiilor de CO2, ale deseurilor petroliere si ale deseurilor eliminate. In plus, unitatile de productie trebuie sa indeplineasca cerintele unui ghid de implementare a initiativelor cu aproximativ 250 de elemente”, spun reprezentantii companiei.

Pentru certificarea “Level 2”, Fabrica Wuxi a lansat inca din 2012 o serie de initiative pentru imbunatatirea productivitatii, pornind de la ideea ca aceasta este cheia pentru reducerea impactului asupra mediului inconjurator. Fabrica a adoptat o tehnica noua de examinare a eficientei in operarea liniilor de productie, in baza analizei “Industrial Engineering (IE) Work Analysis”. Astfel, au fost optimizate timpul si spatiul de productie si, implicit, a fost redus consumul de energie, inclusiv in ceea ce priveste aerul conditionat si iluminarea.
Mai mult, Konica Minolta a format la nivel intern specialisti in inginerie industriala, folosind apoi expertiza acumulata la nivel global pentru toate centrele de productie ale companiei. Fabrica Wuxi a organizat totodata competitii Kaizen de imbunatatire a calitatii managementului unei institutii pentru a stimula ideile creative ale angajatilor, avand ca rezultat schimbarea modului lor de gandire si imbunatatirea capacitatii de a concepe propriile solutii. O alta activitate adoptata la Fabrica Wuxi a fost reducerea deseurilor de rasini din procesul de productie, prin introducerea unor noi tehnologii.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.