L’Oréal si UNESCO acorda burse “Pentru femeile din stiinta”

Pentru a  incuraja implicarea si sustinerea dezvoltarii profesionale a femeilor in domeniul stiintei, L’oreal Romania si Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO au lansat cea de a treia editie a programului de burse nationale UNESCO – L’Oréal “Pentru femeile din stiinta”. In cadrul programului se vor oferi  doua burse de studiu, in valoare de 42.000 de lei fiecare, una pentru domeniul Stiintelor Vietii si cealalta pentru Chimie. Fiecare bursa va constitui sursa de finantare a unui proiect de cercetare derulat timp de zece luni, in cadrul unei institutii de cercetare din Romania. Proiectele selectate vor fi anuntate in luna iunie 2012, in cadrul unei ceremonii de premiere a castigatoarelor programului.

Aplicatiile pentru inscrierea in program trebuie trimise pana la data de 31 martie 2012.

La program poate participa orice tanara cercetatoare din Romania, cu varsta pana in 35 de ani, inclusa in sistemul doctoral/postdoctoral in cadrul unei institutii din tara noastra.

“Programul va continua si in anii urmatori si se va extinde, in fiecare an, in ceea ce priveste numarul si valoarea burselor. Parteneriatul dintre UNESCO si L’Oréal este un model de parteneriat public-privat si a inceput, la nivel mondial, in urma cu 13 ani, prin lansarea programului de burse si premii internationale “For Women in Science”, un program de referinta pentru lumea cercetarii. De altfel, ne dorim ca si in Romania, prin intermediul acestui program, sa dezvoltam comunitatea femeilor cercetator si sa incurajam tinerele sa isi urmeze vocatia”, spun initiatorii programului.

Bursierele sunt selectate de catre un juriu local, din care fac parte reprezentanti ai CNR UNESCO, Academia Romana, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si L’oreal Romania.

Pentru  mai multe informatii despre program si pentru formularul de inregistrare click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.