L’Oréal -UNESCO: Bursele „Pentru femeile din stiinta” – ultima luna de inscrieri

Cercetatoarele din Romania mai au la dispozitie o luna in care pot aplica pentru programul de burse nationale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din stiinta”. Data limita de inscriere a dosarelor de aplicatie este 31 martie 2013. La cea de-a patra editie a programului de burse nationale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din stiinta” se vor acorda doua burse pentru cercetare, una pentru o lucrare din domeniul Stiintelor Vietii si una pentru o lucrare din aria Stiintelor Fizice. Valoarea unei burse se ridica la 42.000 lei, iar programul se adreseaza cercetatoarelor din Romania cu varsta pana in 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obtinut titlul stiintific de doctor si urmeaza un program de pregatire postuniversitara in cadrul unei institutii acreditate de invatamant superior din tara.

„De 14 ani, programul initiat de UNESCO si L’Oréal sustine, la nivel international, implicarea femeilor in domeniul stiintific, promovand talentele promitatoare. Suntem onorati sa lansam acum in Romania cea de-a patra editie a programului de burse nationale Pentru femeile din stiinta. La fiecare editie, tinerele cercetatoare din Romania au dat dovada de excelenta stiintifica, propunand proiecte indraznete, care merita din plin sa fie sustinute. Suntem convinsi ca cea de-a patra editie ne va aduce noi propuneri de cercetare remarcabile”, a declarat Gilles Antoine, Country Managing Director L’Oréal Romania.

Dosarele de aplicatie vor fi evaluate de un juriu format din reprezentanti ai Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO si ai L’Oréal Romania, precum si din cercetatori de renume din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si comunitatii stintifice locale.

Fiecare bursa va constitui sursa de finantare a unui proiect de cercetare derulat timp de zece luni, in cadrul unei institutii de cercetare din Romania. Proiectele selectate vor fi anuntate in luna iunie 2013, in cadrul unei ceremonii de premiere a castigatoarelor programului.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.