La Gaesti s-a deschis un nou centru de colectare DEEE

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec a deschis un nou centru de colectare DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) la Gaesti, ca parte a Retelei Nationale de Colectare.  Aceasta marcheaza cea de-a patra inaugurare a unui astfel de serviciu in mai putin de o luna, dupa deschiderile centrelor din Sinaia, Alba Iulia si Alexandria. In acest fel, locuitorii orasului si cei din proximitatea acestuia au acum posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice si electronice. De asemenea, persoanele fizice si juridice au la dispozitie si un serviciu gratuit de colectare de la domiciliu sau de sediu pentru aparatura grea sau voluminoasa.

“Colectarea selectiva si reciclarea DEEE-urilor ar trebui sa constituie o prioritate pentru fiecare dintre noi, dat fiind caracterul nociv al acestora: de 10 ori mai mare decat cel al deseurilor menajere. Continuam extinderea in forta a acestor centre, tocmai pentru a oferi tot mai multe variante de debarasare corecta, respectarea legislatiei in vigoare, dar si a mediului inconjurator”, a declarat Liviu Popeneciu, Presedinte Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec.

Odata cu deschiderea centrului de colectare au fost amenajate si trei puncte de colectare provizorii, in Parcul central, Piata Sf. Ilie si in fata Primariei.

“Compania Arctic a fost si de aceasta data alaturi de RoRec, prin sustinerea unor actiuni menite sa creasca infrastructura de colectare DEEE, dar si pentru a atrage o data in plus atentia asupra reciclarii DEEE, un gest atat de necesar pentru bunastarea fiecaruia dintre noi”, au declarat reprezentantii companiei Arctic, una dintre membrii fondatori ai Asociatiei RoRec.

Reteaua Nationala de Colectare DEEE RoRec (deseuri de echipamente electrice si electronice), realizata in parteneriat cu primariile, inseamna crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel national. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunitatii, un spatiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice intr-un mod organizat si in conditii de deplina siguranta, cu respectarea normelor de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.