La Universitatea de Vara Societal se va lucra la lumina zilei

La Universitatea de Vara Societal, care va avea loc in perioada 19-23 septembrie la Miercurea – Ciuc, se va utiliza din plin “Lumina zilei”. Cei 100 de ONG-isti prezenti pentru a invata si analiza metodele de Responsabilitate Sociala vor avea ocazia sa le vada aplicate! Astfel, pentru ca – de fiecare data – consumul de energie trebuie sa intre pe agenda oricarui“eveniment responsabil”, echipa Societal a tinut cont de cele mai mici detalii in organizare pentru a utiliza cu moderatiere sursele energetice.

Pentru a reduce “factura energetica” echipa Societal a luat masuri din timp pentru ca evenimentul pe care il organizeaza sa nu fie platit de catre mediu. Dintre aceste masuri pot fi enumerate:

  • Alegerea unor sali iluminate natural pentru desfasurarea atelierelor;
  • Agenda evenimentului urmareste lumina zilei, astfel majoritatea activitatilor incep dupa rasarit si se termina inainte de apus;
  • Becurile conventionale, care produc mai mult caldura decat lumina, sunt inlocuite cu cele eco-eficiente;
  • Produsele refrigerate, fiind energivore, au fost inlocuite cu cele proaspete, locale;
  • Alte aparate mari consumatoare, precum masina de spalat, vor fi puse in functiune cat mai putin. In cele 4 zile ale evenimentului, lenejeria si prosoapele din camere vor fi schimbate numai la cerere;
  • Fluturasi cu mesajul “Nu deranjati natura!” si explicatiile de rigoare vor atentiona participantii sa aibe un comportament responsabil in spatiile critice de consum (stingerea luminii in camere, scoaterea laptop-urilor din starea de veghe, inchiderea climatizarii/caldurii cand parasesc camerele etc.).

Specialistii avertizeaza ca emisiile de carbon rezultate din arderea carbunelui, petrolului si gazelor sunt raspunzatoare in mare parte de fenomenul schimbarilor climatice.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.