La Universitatea de vara Societal se va manca sanatos

Cei 100 de ONG-isti care vor participa la Universitatea de vara Societal de la Miercurea Ciuc, ce se va desfasura intre 19 si 23 septembrie, vor manca „de la sursa”.  Aceasta pune sub reflectoare conceptul de Responsabilitate Sociala si marca “Eveniment responsabil”.  Astfel, meniurile celor 100 de participanti vor fi facute din produse locale, cumparate de la o distanta de la maximum 100 km. In timpul celor 4 zile de cursuri pe mesele participantilor vor fi puse fructe si legume de sezon, culese in regiune, precum si peste din crescatoriile locale. Totodata, cursantii vor avea parte de  mai putina carne si mai multe legume, produse din agricultura taraneasca sau etichetate „agricultura ecologica”. Chiar si apa va fi adusa de la izvoarele naturale din regiune, iar bauturile se vor prepara „in casa”, dupa retetele traditionale ale regiunii.

„Ne-am propus sa nu contribuim la fenomenul incalzirii globale prin emisiile de dioxid de carbon provenite din transporturile pe distante lungi, sa economisim kilowati importanti in lupta pentru resursele de petrol si carbune, sa nu pierdem contactul cu traditiile si obiceiurile locale dobandite in sute de ani si sa nu dam curs culturii fast-food neglijandu-ne, astfel, sanatatea”, spun organizatorii evenimentului.

In fiecare dimineata, micul dejun va fi adus de la ferme si fabrici locale, care vor furniza zilnic lapte, oua, carnati, branza, cascaval, unt, fructe, gemuri si alte bunatati. In loc de bauturi carbogazoase, atat de nocive sanatatii, se vor consuma ceaiuri, sucuri de mere si limonada. Pranzul si cina ofera meniuri traditionale. Gulasul secuiesc, tocana secuiasca, fursecurile Figaro, “Kürtös kalács” sunt cateva din lista.

Pentru mai multe detalii, click AICI

 

 

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.