Lafarge a investit 110.000 euro pentru Centrul de produse de la Hoghiz

Lafarge a inaugurat la Hoghiz, judetul Brasov, Centrul Regional de Produse Traditionale. Acesta a fost infiintat ca urmare a initiativei companiei de a sustine activitati generatoare de venituri alternative din agricultura si din biodiversitatea locala, in beneficiul membrilor comunitatii. Centrul produce si comercializeaza produse alimentare conservate: zacusca, gemuri, dulceturi etc. Proiectul Lafarge face parte dintr-un plan national de creare de locuri de munca in comunitatile in care Grupul are operatiuni industriale, prin incurajarea spiritului antreprenorial si asociativ. Finantarea intregului proiect, in valoare de 110.000 euro, s-a realizat integral din bugetul companiei Lafarge.

„Pe langa investitia financiara si in materiale de constructii, membrii fondatori au primit consultanta juridica si de profil, au participat la cursuri de specialitate si au invatat sa isi gestioneze propria afacere, implicandu-se in toate deciziile importante care au dus la crearea centrului”, a declarat Arpad Farkas, Director al Uzinei Hoghiz, Lafarge.

Pentru realizarea proiectului, in urma cu 2 ani s-a constituit si Asociatia de producatori ECOPROD, formata din 10 fosti angajati ai Lafarge care aveau gospodarii in comunitate. Pentru sediu, Lafarge le-a pus la dispozitie un fost camin dezafectat (cu o suprafata de 270 metri patrati) care apartinea uzinei din Hoghiz. Masura reprezinta una dintre valorile Lafarge de a eficientiza folosirea patrimoniului construit al companiei pentru dezvoltarea activitatilor in beneficiul membrilor comunitatii.

“Ni s-a oferit oportunitatea unica de a valoriza produsele noastre traditionale locale, facute dupa retete proprii, unele dintre ele chiar transmise din generatie in generatie. La randul nostru, oferim aceasta sansa tuturor celor care doresc sa creeze propria marca de gem sau dulceata, avand astfel o sursa de venit in plus. Doua sortimente de zacusca, cu vinete si cu ciuperci, au fost primele produse realizate de angajatii ECOPROD, acestea avand parte de un moment special de degustare. Am fost foarte emotionati si ne-am bucurat foarte mult cand produsele au fost laudate!”, a declarat Petre Holerga, Presedintele Asociatiei ECOPROD.

Prin aceasta initiativa care vine in sprijinul dezvoltarii economice a comunitatilor locale, Lafarge Romania contribuie la Ambitiile de Dezvoltare Durabila 2020 lansate recent de Grup, care, in acest domeniu, se refera la implementarea unui plan pentru crearea de locuri de munca la nivel local de catre 75% din operatiunile de la nivel national pana in 2020.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.