Lafarge: Peste 60 de angajati lucreaza pe santierul Habitat de la Vizuresti

Lafarge Romania participa cu o echipa de voluntari formata din 66 de angajati la cea de a cincea editie a evenimentului Big Build 13, prin care Habitat for Humanity Romania sarbatorește “Ziua Mondiala a Locuirii”. Anul acesta, Habitat for Humanity Romania extinde sprijinul oferit familiilor catre comunitati. Astfel, intre 7 si 11 octombrie, echipele de voluntari vor contribui la lucrarile de constructie a unei case de cultura pentru tinerii din satul Vizuresti, judetul Dambovita, o comunitate in care locuiesc 1.400 de persoane. Totodata, voluntarii vor reabilita scoala, gradinita si dispensarul din localitate.

“De 10 ani, de cand dureaza parteneriatul nostru cu Habitat for Humanity, contribuim la construirea, renovarea, modernizarea de case sau locuinte si alte cladiri in beneficiul unor persoane sau comunitati, care au nevoie de spatii simple si accesibile ca pret pentru a-si desfasura activitatea sau a locui. Sa fii voluntar pe un santier Habitat for Humanity iti aduce o dubla implinire, atat in plan personal, cat si profesional. Este un sentiment unic sa vezi cum, datorita muncii tale, materialelor de constructie produse de compania unde lucrezi si implicarii personale, poti contribui la ajutorarea persoanelor mai putin favorizate”, a declarat Catalin Bodeanu, Director Juridic in cadrul Lafarge Romania si sponsor pe Programele de Voluntariat si Diversitate & Incluziune.

Parteneriatul strategic dintre Lafarge Romania si Habitat for Humanity dateaza din 2003 si in aceasta perioada Lafarge a contribuit la proiectele organizatiei implicandu-se prin sprijin financiar si prin materiale de constructii, dar si cu echipe de voluntari alcatuite din angajati din toate departamentele, toate nivelele ierarhice, atat din operatiuni, cat si din functiile suport. Pana in prezent, peste 320 de voluntari, adica aproximativ 30% din angajatii Lafarge au lucrat pe santierele Habitat for Humanity din intreaga tara, totalizand 8.560 ore de munca in beneficiul cauzelor sustinute de aceasta organizatie.

Pana in 2020, Lafarge si-a luat angajamentul sa contribuie cu 1 milion de ore de voluntariat pe an – echivalentul a 2 zile de fiecare angajat pe an (sau 1% din timpul de lucru al tuturor angajatilor Grupului) in cadrul unor proiecte locale selectate la nivel de tara.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.