Lafarge promoveaza importanta conservarii biodiversitatii din fiecare zona

In primele luni din 2013, Lafarge Romania a derulat, impreuna cu partenerii sai, trei programe de sensibilizare si informare a comunitatilor in care compania desfasoara activitati de productie, cu privire la importanta conservarii biodiversitatii din fiecare zona. Astfel, impreuna cu WWF – Programul Dunare Carpati Romania a fost organizat, la Brasov, Atelierul Biodiversitate si industrie, cu scopul de a identifica masuri concrete privind conservarea biodiversitatii in ariile Natura 2000. Programul este destinat atat uzinei de ciment, cat si carierelor Hoghiz, Racos (judetul Brasov) si Suseni (judetul Harghita). De asemenea, in comuna Matasaru, judetul Dambovita, impreuna cu partenerii WWF – Romania, compania a continuat sustinerea proiectelor educationale cu rol de constientizare privind biodiversitatea si conservarea ei. Denumit Impreuna pentru o lume mai buna/Hand in hand for a happier world, proiectul de anul acesta a reunit atat elevi romani din comunitate, cat si elevi de gimnaziu din Italia si Polonia.

“Convingerea noastra este ca o companie responsabila se implica in dezvoltarea comunitatilor in care este prezenta, dovedeste preocupare pentru bunastarea lor, contribuie activ la reducerea impactului asupra factorilor de mediu si implementeaza programe de conservare a biodiversitatii din aceste zone. Proiectele noastre de protejare a biodiversitatii si reabilitare a carierelor se bazeaza pe colaborarea cu reprezentantii comunitatilor, specialistii organizatiilor de mediu, arhitecti, peisagisti si, nu in ultimul rand, cu administratorii desemnati in cazul ariilor protejate din Romania. Pentru noi, angajamentul de a ne dezvolta pe coordonate durabile inseamna sa contribuim la un mediu inconjurator mai bun pentru generatiile viitoare, in timp ce cladim orase mai primitoare si mai frumoase”, a declarat Sonia Artinian, CEO Lafarge Romania.

In parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Buzau si Administratia Bazinala de Apa Buzau-Ialomita, Lafarge a organizat a doua editie a programului Habitatele Umede si oamenii – Impreuna peste Timp, derulat sub forma lectiilor deschise, la care au participat aproximativ 100 de copii de la scoli din Buzau si Vadu Pasii. Elevii au fost antrenati intr-o calatorie de descoperire a rolului si importantei apei in natura, cu scopul de a intelege, respecta si proteja specificul si elementele de unicitate ale florei si faunei din zona balastierei de la Vadu Pasii, aflata pe cursul raului Buzau.

Conform oficialilor companiei, Lafarge va continua si in urmatorii ani implementarea planurilor de reabilitare a carierelor si balastierelor si va folosi modelele de buna practica in ceea ce priveste mentinerea si imbunatatirea biodiversitatii in toate siturile sale. Aceste modele sunt aliniate cerintelor legale si standardelor proprii Grupului, orizontul de timp fiind 2015 pentru siturile aflate in zone cu interes sporit pentru biodiversitate, respectiv 2020 pentru restul siturilor, conform Ambitiilor de Dezvoltare Durabila, stabilite si comunicate in 2012.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.