LAFARGE sustine proiectul de regenerare urbana – Diametrala Verde a Bucurestiului

Lafarge Diametrala Verde1Lafarge Romania sustine proiectul de regenerare urbana – Diametrala Verde a Bucurestiului, derulat de Eco Bucuresti. Proiectul prevede reabilitare a unei suprafete de 1000 de hectare, de-a lungul axei Dambovitei, pornind de la Lacul Morii si pana la Parcul National Vacaresti, prin folosirea de materiale inovatoare si sustenabile. Initiativa este gandita pe trei directii importante: prima vizeaza regenerarea raului Dambovita si a spatiului adiacent; cea de-a doua componenta urmareste revitalizarea economica si sociala din zona, in timp ce a treia incurajeaza demersuri culturale, sprijinite de branduri internationale.Lafarge- Diametrala Verde2

”Prin implicarea in acest proiect, Lafarge isi propune sa sustina viziunea arhitectilor desemnati, cu materiale inovatoare. Dezvoltarea durabila – prin crearea unei infrastructuri verzi, incurajarea folosirii de materiale si solutii sustenabile, care sa raspunda provocarilor actuale privind mobilitatea si accesul in marile aglomerari de tip urban – se afla in centrul strategiei noastre”, a declarat Tiberiu Mercurian, Director de Marketing, Lafarge Romania.

In cadrul proiectului de regenerare a raului Dambovita, Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 a organizat concursul de design – Eco-Arhipelag 2014 – in urma caruia au fost desemnate 5 proiecte castigatoare. Acestea vor fi construite si amplasate pe raul Dambovita si vor forma prima expozitie interactiva de eco-turism din Romania.

Ca lider mondial in domeniu, Lafarge propune materiale si tehnologii inovatoare, urmarind integrarea lucrarilor in peisajul inconjurator, folosirea de produse locale, economice si durabile, gestiunea si reciclarea apelor pluviale, reducerea lucrarilor de intretinere a amenajarilor exterioare si, nu in ultimul rand, un confort vizual imbunatatit.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.