Lafarge sustine Tabara Internationala de Pictura “Lucian Grigorescu”

In perioada 16-27 august, la Medgidia va avea loc cea de-a IX-a editie a Taberei Internationala de Pictura “Lucian Grigorescu”, eveniment care va fi sustinut, si in acest an, de compania Lafarge. Cei 16 artisti plastici invitati de Primaria Municipiului Medgidia sa se lase inspirati si sa creeze lucrari in aceasta vara sunt: Bahri Genc, Kenan Ozgur (Turcia); Feridun Isiman, Bulent Salderay (Cipru); Galina Hristova, Iordan Hissiov (Bulgaria); Svetlana Starikova (Irlanda); Alexandra Acic, Eleonora Radivojevic (Serbia); Laura Armeanu, Melania Barbulescu, Mircea Costea, Cornelia Gherlan, Constantin Papadopol, Eusebio Spinu, Ioana Lavinia Streinu (România). Regenerarea urbana si promovarea spiritului civic benefice comunitatii din Medgidia se constituie in obiective principale ale parteneriatului incheiat in urma cu 5 ani de administratia locala si  producatorul local de ciment, Lafarge.

“In urma cu 5 ani, din cauza inchiderii muzeului din localitate, am luat decizia de a incepe o actiune de terapie prin arta. Practic, din colectia de pictura a Primariei au fost selectate mai multe lucrari cu care s-au decorat zone importante din Spitalul Municipal Medgidia si din alte cladiri de utilitate publica. Si in acest an, colectia se va imbogati cu cel putin 32 de pânze semnate de artisti valorosi si astfel, Medgidia si-a constituit o colectie de pictura protejata de Primarie, in lipsa unui muzeu de arta al orasului“, a declarat Mircea Costea, artist plastic, membru al Uniunii Artistilor Plastici Constanta, fost membru al echipei Lafarge Medgidia si unul din participantii la cea de-a IX-a editie a taberei internationale de pictura.

Evenimentul de deschidere a taberei a fost  marcat de o expozitie a lucrarilor unor copii talentati din Medgidia, expozitie care demonstreaza o noua etapa a dialogului artistic. Astfel, 21 de copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani au sansa de a-si prezenta picturile in fata celor 16 artisti profesionisti, dar si a publicului larg in cadrul expozitiei care va avea loc in foaierul Casei Sindicatelor din Medgidia, timp de 3 zile.

Cei 21 de copii beneficiaza gratuit de sedinte de pictura, precum si de materiale profesionale de pictura si desen. In timp ce Lafarge contribuie cu resurse financiare pentru achizitionarea tuturor materialelor necesare, Primaria Medgidia le-a pus la dispozitie copiilor Biblioteca Municipala, unde timp de 2 ore pe saptamana se desfasoara aceste cursuri in cadrul carora copiii picteaza, asculta muzica sau discuta pe teme de arta vizuala.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.