Lectia de prim ajutor se extinde prin aplicatii pentru iPhone şi Android

Utilizatorii de telefoane cu sisteme de operare iOS si Android pot descarca si utiliza, din aceasta luna, aplicatia cu solutii de prim ajutor oferita in cadrul programului „Lectia de prin ajutor”, dezvoltat de ING Asigurari de Viata si Asociatia MaiMultVerde, in parteneriat cu SMURD. Pentru fiecare descarcare a aplicatiei Lectia de prim ajutor, ING Asigurari de Viata va dona 1 euro catre SMURD.  Aplicatia de prim ajutor pentru smartphone-uri este prima de acest fel disponibila in limba romana si poate fi descarcata gratuit din App Store si Google Play.

Solutiile pentru primul ajutor sunt structurate in 13 capitole, disponibile pe pagina principala a aplicatiei, care grupeaza intr-o forma intuitiva cele mai des intalnite categorii de urgente medicale, dar si informatii utile pentru acordarea primului ajutor: Procedura de semnalare la 112, Persoana cazuta la pamant, Primul ajutor pentru copii, Urgente majore, Manevra Heimlich, Hemoragii, Fracturi, Accidente, Arsuri, Intoxicatii, Urgente de sezon, Preventie si Trusa de prim ajutor.

Componenta cea mai importanta a aplicatiei este motorul de cautare. Acesta „interogheaza” baza de date a aplicatiei si ofera situatiile de urgenta si solutiile corespunzatoare cautarii. Alegand raspunsul care se potriveste cel mai bine situatiei date, utilizatorul va fi ghidat pas cu pas in acordarea primul ajutor pana la sosirea ambulantei. Aplicatia beneficiaza si de un buton cu apelare rapida 112.

“Totodata, site-ul programului Lectia de prim ajutor (www.lectiadeprimajutor.ro) a fost relansat, beneficiind de o serie de imbunatatiri, atat din punct de vedere grafic, cat si al interactivitatii si al optiunilor oferite utilizatorilor. Cei care doresc sa adreseze intrebari medicilor SMURD privind anumite situatii medicale o pot face prin intermediul unui formular dedicat. De asemenea, vizitatorii site-ului pot contribui cu informatii noi la situatiile deja existene sau pot propune situatii noi”, spun initiatorii programului.

De la lansarea programului in noiembrie 2011 pana la finalul lunii iulie, site-ul www.lectiadeprimajutor.ro a inregistrat peste 27.500 de vizite, care au generat peste 113 000 vizionari ale paginilor cu solutii de prim ajutor. In acest interval, site-ul a avut peste 17.000 vizitatori unici, cu un timp mediu petrecut pe site de 5 minute.

 

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.