Leo Burnett: Sute de bucuresteni au daruit caldura pentru oamenii strazii

In luna februarie, sute de bucuresteni au daruit caldura pentru oamenii strazii, in cadrul unei actiuni inovative lansata de Leo Burnett Group si Samusocial. Intitulata “Daruieste putin din caldura ta!”, actiunea s-a dorit a fi una de constientizare a nevoii critice de adaposturi incalzite pentru oamenii strazii. Astfel, din dorinta de a face cat mai vizibila aceasta problema, statia de autobuz Sfantul Gheorghe din centrul Capitalei a fost incalzita pe timpul noptii pentru persoanele fara adapost. Acest lucru a fost posibil prin inlocuirea panoului publicitar din statie cu un panou termic interactiv.Pentru a-i face pe oameni constienti ca este nevoie de implicarea lor in a sustine funtionarea adaposturilor, trecatorii au fost invitati sa faca un prim pas si sa cedeze putin „din caldura lor umana”prin atingerea panoului pret de cateva secunde pentru a-l incalzi. In schimbul efortului lor, statia devenea un adapost calduros pe timpul noptii.

„Prin aceasta campanie am incercat sa implicam oamenii pentru a-i face sa constientizeze ca numai cu ajutorul lor se poate rezolva problema grava a celor fara adapost. Totodata, am facut ca in mod direct un mediu publicitar sa ajute o cauza, transformand un panou de reclame intr-un panou care da caldura” a declarat Victor Stroe, Planning Directoral agentiei de publicitate Leo Burnett & Target.

In Bucuresti, sunt aproximativ 5.000 de oameni fara adapost, iar numarul de locuri de adapostire este extrem de redus. Actiunea “Daruieste putin din caldura ta!” este un proiect pilot ce doreste pe viitor sa ia amploare si sa vina cu noi solutii pentru ajutorarea oamenilor strazii.

“Conform statisticilor, aproximativ 300 de oameni fara adapost mor in fiecare an, mai ales in sezonul rece. Prin intermediul acestui proiect pilot am incercat sa demonstram cetaţenilor Capitalei ca exista soluţii de incalzire pe perioada iernii, dar este nevoie de resurse şi bunavoinţa pentru a le pune in practica”a adagat Sabina Nicolae, Director Executiv Samusocial din Romania.

“Daruieste putin din caldura ta!” este o actiune initiata de Leo Burnett & Target, pentru organizatia nonguvernamentala Samusocial si sustinuta de Starcom MediaVest si EPA Media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.