LEROY MERLIN a reciclat peste 38.000 brazi naturali in luna ianuarie

LEROY MERLIN_brazi [foto]LEROY MERLIN a derulat o ampla campanie de responsabilizare sociala ce incurajeaza reciclarea brazilor de Craciun. Astfel, pentru brazii achizitionati din reteaua LEROY MERLIN si returnati in luna ianuarie in magazine, retailerul a oferit clientilor un voucher de cumparaturi in valoare de 25 lei.

Din totalul brazilor naturali vanduti in perioada noiembrie-decembrie 2018, peste 38.000 s-au intors in magazine, in containerele pentru reciclare.

Compania a sustinut integral toate costurile pentru inchirierea containerelor de stocare. Ulterior, brazii au fost trimisi in centre de compostare unde au fost maruntiti si valorificati energetic – transformati in combustibil sau in compost (ingrasamant pentru gradini si terenuri agricole).

Reciclarea brazilor face parte, alaturi de alte actiuni cum ar fi reimpadurirea, din seria initiativelor de dezvoltare durabila derulate de toate companiile din Grupul ADEO sub sloganul „-20% impact CO2 pana in 2025”. Tot ca parte a eforturilor de protejare a mediului inconjurator, incepand cu anul 2017, am a demarat procesul de delistare a tuturor produselor din lemn provenite de la companii care nu respecta standardele de sustenabilitate si certificarile FSC (Forest Stewardship Council) si PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification)”, a declarat Frederic Lamy, Director General LEROY MERLIN Romania.

In 2018, romanii care au trecut pragul magazinelor LEROY MERLIN au preferat brazii naturali (93.512 bucati vandute in perioada sarbatorilor de iarna), optand pentru cei artificiali intr-o proportie mult mai mica: 21.654 bucati vandute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.