Let’s Do It, Romania! cu 4 nemtoaice

Sambata, 24 septembrie, echipa CSRmedia s-a alaturat proiectului “Let’s Do It, Romania!”, pentru colectarea gunoaielor in unul din punctele “frumoase” ale Capitalei, zona padurii Baneasa.

Ora 11:30 – Prezenti la punctul de informare din fata magazinului IKEA, cativa tineri voluntari ne-au „servit” cu echipamentul de lucru: manusi, saci, tricouri, sepci, apoi ne-au “aratat calea”.

Ora 12:30 – Am ajuns pe Aleea Privighetorilor, strajuita de-o parte si de alta de un brau de padure. O strada curata, totul verde, aerisit. Un usor si discret fosnet in padure, ne facem loc printre crengi… “Buna”, spunem noi. “Buna”, ne raspunde, zambind, o tanara frumoasa, cu ochi negri. Sunt 4 fete, nimic neobisnuit, doua dintre ele sunt tacute, celelalte doua vorbesc parca altfel. Sunt totusi 4 tinere din Germania.

Ora 13:00 – Ne-am apucat impreuna de strans gunoaiele padurii. Sticle de tot felul, cutii de bere, folii de plastic, cauciuc, hartii, prezervative etc. Fetele sunt tacute, merg ceas, isi iau munca in serios; noi, romanii, am fi vrut sa mai si vorbim.

Ora 14:30 – Gata, misiune indeplinita. 10 saci mari de gunoaie. Fotografii. Intrebari, raspunsuri… Tabea, Nelly, Lisa si Christiane; au intre 20 si 26 de ani; locuiesc in Bucuresti. Tabea a fost voluntara in Brasov, unde a predat engleza copiilor de etnie roma. Acum face un stadiu de pregatire la Institutul Goethe, impreuna cu colega ei, Christianne. Lisa si Nelly lucreaza la Scoala Germana Bucuresti. “Si, ce-o sa faci in continuare?”, o intrebam noi pe Lisa. “Raman aici deocamdata. Imi place in Bucuresti”, zambeste ea.

Ora 15:00 – Schimb de mailuri. Le vom trimite articolul si fotografiile…

P.S. Au venit si primele cifre de la Let’s Do It, Romania! Peste 250.000 de romani au participat la Ziua de Curatenie Nationala. Aproape 400.000 de saci de gunoaie stransi. Numaratoarea continua…

Mai multe fotografii in galerie:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.