Let`s Do It, Romania 2012 a scos din case peste 150.000 de romani

Peste 150.000 de volutari au participat la Let’s do it Romania 2012, cea mai mare actiune de voluntariat din Romania. Anul acesta Ziua de Curatenie Generala a fost 12 mai, zi in care romani din toate judetele tarii au iesit la curatenie. Inca de la ora 8 dimineata sute de persoane au venit la punctele de inregistrare, pregatiti sa adune deseurile din arealele naturale. Voluntarii care nu au avut mormane alocate online au primit la punctele de inregistrare zone speciale in care au facut curatenie.

Rezultate preliminare la nivel national clasifica pe primele locuri judetele Maramures (11.000 voluntari), Gorj (11.000 voluntari), Botosani (9.200 de voluntari) si Bihor (8.000 de voluntari). In ceea ce priveste procentul de materiale reciclate, in top se afla judetul Vaslui, unde 77% din deseurile colectate vor fi reciclate.

“Suntem foarte multumiti de rezultatele pe care le-am obtinut in aceasta a treia editie “Let`s Do It, Romania!”, la doar 8 luni de la actiunea organizata in septembrie 2011 si, mai ales, avand in vedere contextul social si politic in care ne aflam la momentul actual. Ne-am dorit foarte mult ca si Romania sa fie pe harta celor 100 de tari care organizeaza o curatenie nationala in 2012, in cadrul miscarii “Let`s Do It, World!” si iata ca am reusit o noua editie de succes – ne-am atins obiectivele setate atunci cand am inceput: am ales si am curatat minim 5 zone in aproape fiecare judet si avem cu siguranta un procent de reciclare a deseurilor de cel putin 30%. Cuvantul nostru de baza in acest moment este continuitate, vrem sa monitorizam si sa ne asiguram ca zonele curatate pe 12 mai vor ramane curate si ne bazam pe sprijinul voluntarilor pentru acest lucru”, a declarat Stefan Buciuc, Coordonator asociat “Let`s Do It, Romania!”

La o prima estimare realizata de echipele judetene, in urma actiunii s-au umplut cu deseuri 250.000 de saci.

Cel mai mare proiect de voluntariat din Romania, „Let’s Do It, Romania!” a aratat inca o data cat de important este voluntariatul si puterea pe care o are in schimbarea pozitiva a comunitatilor. Cei peste 150.000 de voluntari mobilizati de “Let`s Do It, Romania!” au transmis si un mesaj: Daca e ceva care te deranjeaza, actioneaza, fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in jur! In plus, „Let’s Do It, Romania!” si-a propus inca de la inceput sa arate ca lucrurile pozitive sunt posibile si ca romanii se pot uni pentru o cauza comuna, cum ar fi: curatarea Romaniei de gunoaie.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.