Let`s Do It: Romania va face Curatenie Nationala alaturi de Republica Moldova pe 24 septembrie

Lets do it 2016Pentru a cincea oara, romanii vor iesi din nou la curatenie pe 24 septembrie, cand va avea loc evenimentul Let`s Do It, Romania! Anul acesta, cartarea – identificarea mormanelor de deseuri va fi realizata prin intermediul aplicatiei “Let`s Do It, Romania!”. Voluntarii “Let`s Do It, Romania!” sunt invitati sa descarce gratuit aplicatia de mobil, disponibila pentru IPhone si Android, sa raporteze zone cu deseuri si sa intre astfel intr-o competitie unde cei mai harnici cartatori pot castiga premii in valoare de 5000 euro, precum: aparate foto, acumulatori solari, telefoane mobile, trotivoluntari curatenienete electrice, ghiozdane, accesorii pentru drumetii. Toate mormanele cu deseuri raportate vor fi incarcate online in Harta Deseurilor, pentru a fi curatate pe 24 septembrie.  Romania va coordona si activitatea din Republica Moldova, care va organiza actiunea in aceeasi zi.

Andrei Cosuleanu, coordonatorul proiectului Scoala mea VerdeSunt deja aproape 7 ani de cand a luat nastere “Let`s Do It, Romania!”, evenimentul simbol al voluntariatului in tara noastra. Pana acum, am reusit sa mobilizam la curatenie peste 1 200 000 de romani pentru a schimba Romania in bine, dar si pentru a aduce in prim plan problema deseurilor. Este un moment important, in care Romania trebuie sa accelereze reforma in acest sens. Viziunea noastra este o Romanie fara deseuri, pe care o urmarim prin toate proiectele noastre”, a declarat Andrei Cosuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!“.

In 2016, “Let`s Do It, Romania!” se bucura, pentru prima oara, de sprijinul Guvernului Romaniei. 5 ministere vor fi implicate in mod direct in Ziua de Curatenie Nationala: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, prin structurile sale (Apele Romane, Garda Nationala de Mediu, APM) si va contribui la identificarea zonelor cu deseuri; Ministerul Educatiei Nationale, care va implica din nou profesori si elevi la Ziua de Curatenie Nationala, Ministerul de Interne, care va participa la curatenie cu institutiile din subordine: Jandarmeria Romana, Politia Romana; Ministerul Justitiei, care se va implica prin Administratia Nationala a Penitenciarelor; Ministerul Transporturilor, care va face curatenie in gari si in apropierea acestora pe 24 septembrie.

Luna septembrie va fi Luna Curateniei in Romania. “Let`s Do It, Romania!” si Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor vor lansa o campanie de educare a romanilor cu privire la deseuri si valoarea lor economica. De asemenea, va fi organizata o campanie nationala de colectare a hainelor, cartilor si jucariilor in vederea refolosirii acestora. Campania se va incheia cu Ziua de Curatenie Nationala de pe 24 septembrie.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Din 2010 si pana in prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 200 000 de voluntari, care au reusit sa adune peste 24 700 de tone de deseuri. 305 zone cu deseuri au fost curatate prin intermediul aplicatiei “Let`s Do It, Romania!”, care a fost descarcata gratuit de 3300 voluntari digitali. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internationala “Let`s Do It, World!“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.