“Let’s Share & Care!”: 65 de companii au contribuit cu donatii pentru 850 de copii si familiile acestora

BeneficiariProiectul “Let’s Share & Care!”, primul centru de minerit urban din Romania,  a reusit sa stranga peste 26 tone de donatii.

850 de copii si familiile acestora din 5 judete (Dambovita, Ialomita, Ilfov, Prahova si Calarasi) au beneficiat de resursele colectate, care ii vor ajuta sa-si continue studiile. Scolile beneficiare au fost selectate si vor fi monitorizate cu ajutorul Teach for Romania, partener “Let`s Do It, Romania!” in acest demers.

65 de companii au contribuit cu donatii pentru Centrul de Minerit Urban “Let’s Share & Care!”. In total s-au strans 6 tone de haine, 500 de kg de incaltaminte, 2 tone de jucarii si  500 kg de rechizite.

De asemenea, companiile au contribuit si cu 17 tone de mobilier – 450 scaune si 400 de obiecte  precum birouri, dulapuri sau casetiere. Donatiile au fost sortate in cadrul unor evenimente dedicate, cu ajutorul voluntarilor, iar o parte din mobilier  a fost donat sau va fi reconditionat.

Primele 4 editii ale proiectului au insemnat, pe langa cantitatile mari de donatii, multe provocari logistice si lectii invatate pe parcurs. Mobilizarea din primul an “Let’s Share & Care!” a fost peste asteptari si le multumim pe aceasta cale tuturor companiilor implicate. Am fost si vom fi motivati in continuare de zambetele copiilor, asa ca in 2018 continuam cu mult entuziasm planurile de dezvoltare. “Let’s Share & Care!” este o solutie reala pentru oameni si companii de a salva resurse si a le folosi intr-un mod sustenabil“, a declarat Marta Tanse – Manager Dezvoltare “Let`s Do It, Romania!”.

Pe intreg parcursul anului 2018, “Let’s Share & Care!” isi propune sa sprijine cu haine, incaltaminte, rechizite, jucarii s.a. un numar dublu – de peste 1700 de beneficiari din comunitatile dezavantajate. Incepand cu editia viitoare, va exista un algoritm prin care companiile vor putea calcula impactul pe care il are cantitatea de donatii stransa asupra mediului (amprenta de carbon). De asemenea in cadrul proiectului va fi lansat si un business social pentru vanzarea produselor reconditionate.

“Let’s Share & Care!” isi propune sa sustina printr-un mecanism sustenabil copiii din comunitatile sarace, cu o rata mare a abandonului scolar, dar si combaterea risipei prin refolosirea resurselor din comunitati dezvoltate.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.