Libris.ro: Clientii au donat 31.000 de euro pentru dotarea sectiei de neonatologie la Tirgu Mures

Dotare Salvati Copiii_Tirgu Mures (1) Salvati Copiii Romania continua dotarea sectiei de neonatologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Tirgu Mures, cu aparatura medicala in valoare de 95.000 de euro.

Este una dintre cele mai consistente donatii, pentru ca de acum inainte medicii vor avea la dispozitie un incubator ultra performant, in valoare de 31.000 euro, donat cu sprijinul clientilor Libris.ro, dar si un sistem de inducere a hipotermiei, un ventilator cu HFO (ventilatie mecanica inalt performanta) si un aparat de suport respirator, pentru a putea salva nou-nascutii prematuri, aceste ultime echipamente fiind in valoare de 64.000 euro.

Numai in 2017, 350 de copii din intreaga regiune au fost internati aici, in regim de terapie intensiva, majoritatea fiind copii nascuti prematur. Dintre acestia, 56 de cazuri au fost direct transferate la sectia chirurgie cardiovasculara din cadrul Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovas¬culare si Transplant din Tirgu Mures, unde au fost operati de malformatii cardiace.

Totodata, Libris.ro si Salvati Copiii lanseaza o campanie de strangere de fonduri avand Dotare Salvati Copiii_Tirgu Mures (3)ca obiectiv atragerea a 100.000 euro, din donatiile clientilor, realizate o data cu achizitia de carti, fonduri ce vor fi folosite pentru dotarea cu echipamente medicale de ultima generatie a sectiei de chirurgie cardiovasculara din cadrul Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovas¬culare si Transplant din Tirgu Mures, sectie condusa de Prof. Dr. Horatiu Suciu.

Credem ca este datoria fiecarei companii ajunse la maturitate sa se implice in actiuni de responsabilitate sociala. Este important sa fim activi atunci cand sesizam o problema in societate, iar faptul ca peste 250.000 de clienti Libris ne stau alaturi in acest sensibil parteneriat cu Salvati Copiii ne da speranta. Le multumim iubitorilor de carte care, din 2014 pana in prezent, au reusit sa doneze, prin libraria online Libris.ro, 225.644 euro, folositi integral in dotarea celor 8 unitati medicale sustinute pana acum“, declara Loredana Tudor, Director Marketing Libris.ro.

In perioada 2012-2017, Salvati Copiii Romania a dotat 78 de maternitati, din 40 de judete ale tarii, ridicand numarul echipamentelor donate la 393, in valoare totala de 3.120.000 euro.

Combaterea mortalitatii infantile ramane una dintre prioritatile asumate de Salvati Copiii. De aceea, organizatia va continua in 2018 dotarea maternitatilor, 43 dintre acestea urmand a beneficia de o investitie de aproape 1.300.000 euro, iar cea de la Tirgu Mures deschide seria dotarilor din acest an.

In prezent, in Romania exista doar 23 de unitati de nivel III de terapie intensiva nou-nascuti, dintre care 9 in Bucuresti. Mai mult, exista doar jumatate din numarul de paturi necesare pentru terapia intensiva a copiilor nascuti prematur. La un necesar de 30 paturi la un million de locuitori, Romania are doar aproximativ 300 de locuri in terapia intensiva neonatala.

Echipamentele medicale insuficiente raman o problema frecventa in Romania, conform datelor din analiza Salvati Copiii privind situatia maternitatilor din Romania – 13% dintre maternitatile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-nascutii prematuri, 56% dintre maternitatile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator si 14% dintre maternitatile de nivel III au o singura masa de reanimare pentru copii.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.