Liceele Benjamin Franklin si Banyai Janos au castigat cupa Coca Cola 2012

Cupa Liceelor Coca-Cola si-a disputat turneul final la Sala Polivalenta din Bucuresti in perioada 18-20 mai, unde au fost desemnate castigatoarele competitiei atat la baieti, cat si la fete.  Astfel, liceele Benjamin Franklin din Bucuresti si Banyai Janos, din Harghita, au castigat cupa Coca Cola 2012, cele doua echipe urmand sa mearga la sferturile de finala Euro 2012.

Dupa ce au demonstrat ca sunt cele mai bune echipe din etapa regionala, cele 10 finaliste au ridicat nivelul competitiei in turneul final, anuntand astfel o serie de meciuri stranse inca din prima zi de joc.

“In ultimele meciuri, determinarea jucatorilor si emotiile finalei au fost resimtite din plin atat pe teren, cat si in tribune. Ne-am bucurat sa vedem anul acesta echipe competitive, care trateaza sportul cu profesionalism. Asa cum era de asteptat, competitia a fost stransa, lucru care s-a vazut pe tabela de marcaj. Felicit echipele castigatoare si ii  incurajez pe toti tinerii sa adopte un stil de viata bazat pe cat mai multa miscare si sport”, a precizat Nicoleta Eftimiu, Sparkling Soft Drinks Senior Activation Marketing Manager – Romania & Moldova.

Sustinuti de colegi si prieteni, jucatorii au luptat umar la umar in cadrul meciurilor eliminatorii de la Bucuresti, confruntandu-se in tactici si strategii personalizate de joc, care au influentat in mod decisiv scorul de pe tabela de marcaj.

“A fost un meci dificil, dar cu multa ambitie am castigat. Le multumesc baietilor si companiei Coca-Cola; ne dorim sa prindem un sfert de finala spectaculos la Donetk. Speram ca traditia sa continue in liceul nostru si sa facem un meci cat mai frumos la urmatoarea editie.”, a precizat  Florentin Fleancu, antrenor al echipei de baieti Benjamin Franklin din Bucuresti.

Echipa de baieti a liceului Benjamin Franklin din Bucuresti si echipa de fete a liceului Banyai Janos din Harghita au fost desemnate castigatoarele competitiei de fotbal intre licee. Ele vor avea oportunitatea de a urmari direct din tribune sferturile de finala Euro 2012.

 „Competitia a fost o initiativa absolut superba, felicitam organizatorii si speram sa continue si la anul. Jocul colectiv conteaza foarte mult intr-un astfel de sport. Prima greseala pe care a facut-o echipa mea a fost sa trateze cu superioritate adversarele, lucru care a dus la un echilibru exagerat deoarece trebuia sa castigam detasat. Vazand meciul de astazi, cred ca daruirea a contat cel mai mult.”, a declarat Laszlo Bela, antrenor al echipei de fete Banyai Janos din Harghita.

Anul acesta, Cupa Coca-Cola a reunit pe teren 425 de licee din tara si un total de 428 de echipe inscrise. La nivel general, s-au inscris 4.500 de jucatori cu varste cuprinse intre 14-18 ani si 425 de profesori antrenori din 20 de orase ale tarii si Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.