LIDL a facut educatie rutiera pentru 10.000 de copii din toata tara

Peste 10.000 de copiii din toata tara au participat la cursuri de educatie rutiera, prin intermediul campaniei ”Verde la educatie pentru circulatie”, derulata de Lidl, in parteneriat cu Politia Romana. Proiectul s-a desfasurat, recent, in 163 de locatii simultan. Astfel, pe 29 septembrie, mii de copii cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani, s-au strans in parcarile magazinelor Lidl, pentru a invata cum pot deveni pietoni responsabili. Reprezentanti ai Politiei Rutiere Romane le-au explicat celor mici care sunt cele mai importante reguli pe care trebuie sa le respecte atunci cand merg singuri la școala, la magazin sau la locul de joaca. In prima parte a evenimentului cei mici au facut cunoștinta cu semnele de circulatie și regulile care trebuie aplicate. A urmat o sesiune de jocuri interactive in care agentii de circulatie i-au invitat pe cei prezenti intr-un orașel miniatural, pentru a pune in aplicare informatiile acumulate.

“Suntem impresionati de succesul pe care l-a inregistrat acest proiect. Speram ca toate informatiile primite in cadrul cursului de educatie rutiera sa fie aplicate de catre toti copiii prezenti. Mai mult, speram ca am reușit sa tragem un semnal de alarma și pentru parinti, care trebuie sa-i invete pe cei mici sa fie responsabili atunci cand traverseaza, merg cu rolele sau cu bicicleta”, a declarat Georgiana Tugearu, PR Manager Lidl Romania.

Cursul de educatie rutiera a putut fi vizionat și online, prin transmisiune directa pe canalul oficial de Youtube Lidl Romania. Peste 400 de romani au participat de acasa la acest proiect, menit sa previna accidentele rutiere, tot mai numeroase in ultima perioada. Numai in primele opt luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, s-au inregistrat la nivel national 204 de accidente de circulatie in care au fost implicati cu vinovatie copii cu varste intre 5 si 10 ani, in urma carora a rezultat decesul a 20 copii si ranirea grava a altor 189.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.