LIDL elimina din magazine articolele de unica folosinta din plastic pana la sfarsitul anului 2018

Magazin LidlLidl va renunta pana la sfarsitul anului 2018, la vanzarea de articole de unica folosinta din plastic, cum ar fi pahare, farfurii adanci si intinse, dar si linguri si furculite.

Masura va fi luata in toate cele peste 225 de magazine Lidl din Romania.

Decizia vine dupa ce compania a anuntat ca, pana in anul 2025, va reduce cu 20% cantitatea de plastic utilizata in magazine.

Strategia noastra privind plasticul urmareste o abordare clara, si anume: prevenire – reducere – reciclare. Prin renuntarea la aceste articole de unica folosinta, prevenim punerea in circuit a unei cantitati suplimentare de plastic si contribuim astfel la imbunatatirea bilantului nostru in ceea ce priveste utilizarea acestui material“, a declarat Marco Giudici, VP Achizitii si Marketing in cadrul Lidl Romania.

O parte integranta a activitatii Lidl este colectarea selectiva a deseurilor din magazine, depozite, sediile centrale si regionale ale companiei si trimiterea lor catre centrele de reciclare. Aceasta masura este detaliata in primul Raport de Sustenabilitate al Lidl Romania, publicat in luna mai a acestui an.

Ca parte dintr-o strategie ampla, la 360 de grade, pentru gestionarea plasticului, Grupul Schwarz dezvolta constant masuri si le implementeaza la nivel international. Aceasta strategie isi propune sa reduca consumul de plastic si sa inchida cicluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.