Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

LIDL: Finantare de peste 1,1 milioane lei prin „Fondul pentru un viitor mai bun in comunitati”

lidl fondLidl Romania, impreuna cu cinci fundatii comunitare, dau startul programului de finantare Fondul pentru un viitor mai bun in comunitati”.

Programul ofera sprijin financiar de 1.187.500 de lei si mentorare celor mai bune solutii la provocari locale din educatie si mediu in orasele Brasov, Buftea, Cluj, Oradea si Vaslui.

Initiative precum amenajarea de spatii comunitare de joaca si invatare, alternative verzi de transport, advocacy pentru un aer mai curat, ateliere de eco-scoala, gradini urbane de legume, dar si alte idei din domeniile educatie si mediu, vor putea fi puse in practica in comunitatile din cele 5 orase cu ajutorul programului coordonat de Federatia Fundatiilor Comunitare din Romania, finantat de Lidl si implementat local prin cinci fundatii comunitare: Fundatia Comunitara Bucuresti, Fundatia Comunitara Brasov, Fundatia Comunitara Cluj, Fundatia Comunitara Iasi si Fundatia Comunitara Oradea.

Cristina Hanganu„Fondul pentru un viitor mai bun in comunitati a ajuns, iata, la cea de-a doua etapa si incepe deja sa-si contureze scopul: solutii si initiative locale curajoase si necesare, asa cum oamenii din aceste comunitati le-au visat. Ne bucuram sa avem alaturi, ca parteneri de incredere, Fundatiile Comunitare din cele 5 orase si abia asteptam sa vedem rezultatele acestui program, care speram sa creasca de la an la an”, a declarat Cristina Hanganu, Director de comunicare & CSR, Lidl Romania.

Incepand cu 8 iulie si pana la inceputul lui august organizatiile non-guvernamentale, institutiile de invatamant si grupurile de initiativa care au idei de proiecte pot aplica pentru finantare pe https://fondulpentruunviitormaibun.ro/. Fiecare fundatie comunitara poate acorda sprijin financiar in valoare totala de 237.500 de lei pentru cele mai bune solutii. Selectia va fi facuta de echipe de jurizare stabilite local in baza unor criterii comunicate transparent in ghidurile de finantare.

Directiile de implementare ale programul au fost stabilite local intr-o etapa de sondare premergatoare apelului de proiecte. In perioada aprilie-iunie, echipele de implementare ale fundatiilor comunitare au fost in dialog cu reprezentanti ai administratiei locale, stakeholderi relevanti din comunitate (membrii ai unor ONG-uri, angajati din institutii de invatamant, biblioteci, Centre Culturale) si au consultat comunitatea (prin social media, formulare online sau interviuri semistructurate).

In functie de oportunitatile si provocarile locale identificate, fundatiile comunitare au decis urmatoarele directii de implementare:

  • La Brasov, Buftea si Iasi se vor lansa apeluri deschise de idei si proiecte in mediu si educatie. Cele mai bune initiative comunitare vor beneficia de mentorare si finantari in valoare totala de 712.500 de lei.
  • In Cluj, programul in valoare de 237.500 de lei, sustine incluziunea sociala prin educatie pentru copiii si tinerii din Pata Rat – una din zonele clujene cu cele mai mari provocari sociale si economice, de a carei istorii se leaga prezenta unei gropi de gunoi si destinul a peste 400 de copii si tineri.
  • In Oradea 166.250 de lei vor fi investiti pentru reabilitarea Parcului Libertatii – parc central cu o istorie de peste un secol si jumatate, si 71.250 de lei vor fi oferiti sub forma de microgranturi pe baza de concurs, pentru activarea gradinii publice prin initiative civice.

Arhitectura procesului de aplicare este distincta ca etape si calendar de la un oras la altul, dar toate cele 5 fundatii comunitare vor avea demersuri de ghidare si suport (tip incubator de idei, sesiuni de consiliere sau mentorat) pentru transformarea unor initiative cu potential in proiecte care aduc plus-valoare comunitatilor. Informatii specifice in legatura cu procesul de aplicare pot fi consultate in ghidurile de finantare disponibile pe website-ul programului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...