Lidl organizeaza pe 30 Septembrie o ampla lectie de circulatie rutiera, in intreaga tara

Lidl Romania_Politia Romana_Verde la educatie pentru circulatieLidl organizeaza, pentru al cincilea an la rand, cea mai ampla campanie de educatie rutiera la nivel national – „Verde la educatie pentru circulatie”.

Lectia de circulatie rutiera, organizata cu sprijinul Politiei Romane, va avea loc simultan in parcarile magazinelor Lidl din intreaga tara pe 30 septembrie, de la ora 11:00, cand sunt asteptati sa participe toti copiii cu varste intre 4 si 10 ani. Devenit traditie deja, parteneriatul dintre Politia Romana si Lidl are ca scop educarea copiilor in privinta importantei cunoasterii si respectarii regulilor de circulatie.

Campania „Verde la educatie pentru circulatie” se deruleaza pe 30 septembrie pentru al cincilea an consecutiv. Scopul acestei campanii este unul pe termen lung, anume reducerea numarului de accidente rutiere in care sunt implicati copiii. Pe parcursul editiilor anterioare, peste 50.000 de copii au luat parte la lectiile interactive sustinute de politisti si si-au insusit informatii esentiale despre cum pot deveni pietoni responsabili.

Cristina HanganuVerde la educatie pentru circulatie este unul dintre primele proiecte de responsabilitate sociala demarate de Lidl in Romania. Alaturi de partenerii nostri de la Politia Romana, am vazut cum acest proiect creste cu fiecare editie si ne dam seama ca, pe termen lung, poate avea un impact pozitiv major in societate. Vom continua sa ne implicam activ in transmiterea informatiilor esentiale catre cei mici si parinti, pentru a ii ajuta sa devina pietoni responsabili. Asadar, ii asteptam in numar cat mai mare pe toti cei care doresc sa participe la lectia de educatie rutiera, in parcarile magazinelor Lidl din tara, pe 30 septembrie”, a declarat Cristina Hanganu, Director de Comunicare si CSR Lidl Romania.

Desfasurarea orelor de educatie rutiera

Pe 30 septembrie, de la ora 11.00, politistii vor fi prezenti in parcarile a 206 magazine Lidl din tara pentru a le explica participantilor semnele si regulile de circulatie si sa le ofere sfaturi pentru siguranta pietonala. Astfel, fiecare copil care se alatura initiativei va avea sansa sa invete direct de la politisti care este comportamentul unui pieton exemplar in trafic.

Pentru Politia Romana siguranta rutiera reprezinta o prioritate, iar cresterea nivelului de siguranta a celor mici constituie o preocupare constanta pentru noi. Suntem convinsi ca bazele unui comportament rutier preventiv se pun la varste fragede, iar prezenta noastra in mijlocul celor mici pentru a le arata cum sa circule corect ii ajuta sa-si formeze deprinderi care o sa le fie de folos pe tot parcursul vietii”, a declarat comisar-sef de politie Grigore George, directorul adjunct al Directiei Rutiere din cadrul Politiei Romane.

Lectia debuteaza printr-o sesiune teoretica, in care cei mici vor afla informatii despre semnele de circulatie, dar si care sunt cele mai importante reguli de respectat atunci cand doresc sa traverseze. Urmeaza apoi o sesiune interactiva, cu exercitii practice, in care copiii trebuie sa puna in aplicare informatiile primite – recunoasterea corecta a semnelor si jocuri de traversare. 

In plus, cei mici vor primi mai multe premii pentru participarea activa la lectie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.