LIDL Romania a finantat achizitia unei unitati de terapie intensiva mobila

Unitate terapie intensivaCu sprijinul Lidl Romania, Departamentul pentru Situatii de Urgenta prin Fundatia pentru SMURD, a cumparat prima sectie de terapie intensiva mobila din tara noastra, in valoare de 264.930 de dolari, care va putea prelua pacientii in stare critica ca urmare a infectiei cu SARS–CoV–2.

Aceasta sectie mobila de terapie intensiva pe structura unui tir poate fi deplasata rapid oriunde in tara, crescand capacitatea celor mai aglomerate spitale de a oferi ingrijire pacientilor la cele mai inalte standarde. Sectia va fi amplasata in curtea unui spital supraaglomerat de prima linie, putand fi racordata atat la reteaua electrica cat si la cea de oxygen a spitalului si va putea prelua un numar de 12 pacienti cu indicatie de ingrijire in terapie intensiva.

Frank Wagner, Presedintele Consiliului de Conducere Lidl Romania„Traversam o perioada fara precedent, in care pandemia de Coronavirus pune o presiune uriasa pe sistemele medicale din toata lumea. Pentru a putea face fata acestei situatii, este nevoie de solidaritate la nivelul intregii societati si de sprijin din partea mediului privat. Pentru noi, Lidl Romania, investitia in dezvoltarea serviciilor medicale de urgenta este de multi ani o prioritate si ne-am bucurat sa putem colabora de-a lungul timpului cu DSU si Fundatia pentru SMURD in mai multe proiecte nationale care au salvat deja multe vieti. Acum, continuam acest parteneriat de lunga durata, pentru a suplimenta capacitatea Romaniei de a oferi ingrijirile necesare pacientilor diagnosticati cu noul Coronavirus si aflati in stare grava. Totodata, as vrea sa multumesc atat personal, cat si din partea celor peste 7.500 de colegi din Lidl, intregului corp medical din Romania, cei aflati in prima linie in aceste zile, care fac eforturi enorme pentru a avea grija de sanatatea noastra”, a declarat Frank Wagner, CEO Lidl Romania.

RAED_ARAFAT_SMURD„Aceasta unitate de terapie intensiva este unica in Romania, folosirea ei dandu-ne posibilitatea sa imbunatatim semnificativ evolutia pacientilor cel mai grav afectati de infectia cu SARS–CoV–2. Avand in vedere experienta altor tari europene care s-au confruntat deja cu o lipsa a locurilor in sectiile de terapie intensiva, precum si dinamica rapida intr-un astfel de context la nivel national, un numar de 4 astfel de unitati mobile ar creste semnificativ capacitatea Romaniei de a gestiona pacientii critici in perioada ce va urma, exact acolo unde este cea mai mare nevoie. In acest context incurajam si alti investitori sa se alature acestui demers sustinut de LIDL Romania. Le multumim tuturor celor care vin in sprijinul colegilor care se alfa in linia intai, avem nevoie sa va simtim aproape si sa stim ca aveti incredere in noi si in toate eforturile depuse zi si noapte de colegii mei”, a declarat Dr. Raed Arafat, Sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Aceast tip de unitate mobila va fi inclusa in dotarea Romaniei de raspuns la dezastre si va putea fi folosita in orice situatie de catastrofa care genereaza victime multiple, cum ar fi in cazul unui cutremur.

Dupa incheierea acestei crize, unitatea de terapie intensiva mobila va putea functiona inclusiv ca un centru mobil de simulare pentru medicii rezidenti in ATI si medicina urgenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.