Lidl Romania si-a amenajat sediul central intr-o cladire inovatoare si prietenoasa cu mediul

Sediul central Lidl RomaniaLidl Romania si-a mutat sediul central intr-o cladire moderna, ce include dotari si facilitati la standarde europene.

Realizata in parteneriat cu Skanska, cladirea a fost proiectata pentru a indeplini cerintele sistemului de evaluare britanic BREEAM, cel mai inalt standard de sustenabilitate si eficienta existent in industrie.

Proiectul a utilizat materiale de constructie certificate, reciclate si reciclabile, integrand, totodata, unele dintre cele mai avansate solutii tehnologice disponibile in domeniul constructiilor. Cladirea foloseste exclusiv materiale de constructie sustenabile: lemn certificat FSC (singurul sistem global de certificare a managementului forestier), beton certificat BES6001, precum si alte materiale  certificate ISO 14001, o garantie a provenientei controlate. Mai mult, 50% din termoizolatii sunt realizate din materiale reciclate. 

Frank Wagner, Presedintele Consiliului de Conducere Lidl RomaniaSustenabilitatea a fost un criteriu pe care l-am luat in calcul in toate demersurile companiei in cei aproape sapte ani de prezenta Lidl pe piata locala. Nici noul nostru sediu central nu face exceptie de la acest standard. Acesta este un proiect conceput pentru a fi cat mai eco-friendly, in linie cu staSediul Central Lidl Romania_birourindardele de referinta in materie de eficienta, si dispune, in acelasi timp, de facilitati excelente pentru angajatii nostri”, a declarat Frank Wagner, Presedintele Consiliului de Conducere Lidl Romania.

Gradul mare de eficienta energetica a noului sediu este posibil datorita unor solutii inovatoare, durabile. Fatada inteligenta a cladirii incorporeaza un sistem automatizat de umbrire, care permite reglajul  obloanelor, in functie de intensitatea si pozitia soarelui. Mai mult, sistemul este prevazut cu geam tripan, ceea ce contribuie la minimizarea transferului termic.

Indiferent de sezon, incalzirea si racirea intregii cladiri sunt asigurate exclusiv printr-un sistem de 78 de sonde geotermale si pompe de caldura, completat de 6 centrale de tratare a aerului, pentru o atmosfera optima in interior. Totodata, sediul foloseste un sistem de iluminare LED, cu senzori, ce eficientizeaza consumul de energie electrica.

Conceptul sediului central Lidl, Romania Surprinzatoare, integreaza atat angajamentul companiei pentru sustenabilitate, cat si obiectivul sau de a-si surprinde angajatii cu facilitati moderne, pentru un confort sporit la locul de munca. Fiecare nivel al cladirii este asociat unei zone ale tarii, iar o parte dintre cele 25 de sali de intalniri sunt denumite dupa locuri unice si surprinzatoare din Romania.

Noul sediu Lidl este prevazut cu 233 de locuri de parcare, situate la nivel subteran si suprateran – suficiente pentru angajatii care doresc sa vina la birou cu masina, 7 statii de incarcare a masinilor electrice si 40 de locuri pentru cei care opteaza sa vina la birou cu bicicleta.

De asemenea, un beneficiu suplimentar oferit de Lidl este microbuzul express care asigura curse dimineata, la inceputul zilei de lucru, si seara, la final de program, intre sediu si statia de metrou Aurel Vlaicu.

VEZI GALERIE FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.