Little People: Zilele Bandanei in sprijinul celor care lupta impotriva cancerului

Asociatia Little People_Asociatia Little People a pregatit pentru al doilea an consecutiv campania de constientizare “Zilele Bandanei”, care se va desfasura in perioada 4-15 februarie si care va marca doua zile importante in calendarul mondial si anume: Ziua Mondiala de Lupta Impotriva cancerului (4 februarie) si Ziua Internationala a Copilului cu Cancer(15 februarie). In acest an pe toata perioada campaniei, Asociatia Little People va organiza o serie de actiuni si evenimente la nivel national cu scopul de a invita publicul larg sa isi exprime solidaritatea fata de cei care Pacient purtand bandanatrec prin experienta luptei impotriva cancerului, prin purtarea unei bandane.

“Initiativa este un indemn la actiune si solidaritate: ,,Port bandana, pentru ca imi pasa!”. Semnificatia esarfei purtata de pacienti atunci când trec prin tratamentul oncologic poate fi transformata intr-un simbol al incurajarii si solidaritatii. Purtata pe cap, la gat, la incheietura mainii, bandana va reprezenta mesajul nostru comun pentru cei care trec prin aceasta lupta: ,,Nu e rusinos sa purtati bandana, suntem alaturi de voi!”

Bandanele special pregatite pot fi comandate in schimbul unei donatii simbolice de 10 lei, pe pagina de Facebook Asociatia Little People Romania sau la oana@thelittlepeople.ro.

Totodata, cei care doresc sa fie solidari cauzei, pot trimite fotografii purtand propriile bandane, la adresa de email mentionata sau pot posta direct pe pagina social media a asociatiei. Asteptam fotografii din toate colturile lumii. Invitatia de a purta bandana va fi transmisa si unui numar considerabil de personalitati publice, vedete, bloggeri, formatori de opinie, tineri supravietuitori de cancer. Prima editie a campaniei, din 2014, s-a desfasurat cu implicarea activa a mai mult de zece mii de oameni.

Actiunile propuse a se desfasuar in aceasta perioada se inscriu in seria de evenimente si intalniri strategice, organizate la nivel european cu ocazia acestei zile. Din anul 2011, SIOPE – The European Society of Paediatric Oncology (Societatea Europeana de Oncologie Pediatrica) celebreaza Ziua Internationala de Lupta Impotriva Cancerului si organizeaza campanii de constientizare in Parlamentul European cu scopul de a atrage atentia asupra celor mai importante nevoi si provocari ale copiilor si famiiile acestora, care se confrunta cu cancerul.

Pentru mai multe detalii, clik AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.