Love Plus a facut o noua donatie de prezervative Fundatiei Baylor

Love Plus a facut o nouă donatie de prezervative Centrului de Excelenta Clinica Baylor, din Constanta. Pentru persoanele infectate cu HIV sau cu virusurile hepatice B si C, prezervativul este unicul mijloc prin care se poate preveni in cuplu transmiterea virusurilor sau suprainfectarea. Asadar, in absenta acestor mijloace, viata partenerilor de cuplu, a persoanelor infectate devine un joc de ruleta ruseasca. In situatia in care doar unul dintre parteneri este infectat, folosirea prezervativului este singura metoda prin care se poate preveni transmiterea virusurilor. Acest fapt este insa la fel de adevarat si in cazul cuplurilor in care ambii parteneri sunt seropozitivi, pentru ca, prin contacte sexuale neprotejate, isi pot „schimba” intre ei diferite tipuri de virusuri, care au dobandit rezistenta la unele medicamente antiretrovirale. Cele trei virusuri sunt “ucigasi tacuti”, iar efectele totale asupra organismului sunt mult mai dramatice decat rezultatul final.

“Love Plus intelege importanta prevenirii acestor teribile maladii si se implica alaturi de Baylor in educarea și schimbarea mentalitatii tinerei generatii privind prezervativul și beneficiile pe care le ofera utilizarea lui ca metoda de protectie duala – fata de o sarcina nedorita si fata de o infectie transmisibila sexual”, spun reprezentantii companiei.

Aproximativ 2000 de persoane vor beneficia de aceasta donatie si, poate cel mai important, un procent semnificativ este reprezentat de tinerii beneficiari ai proiectului de testare, care vor primi gratuit prezervative in cadrul consilierii post-testare. Acestia sunt oameni sanatosi, membri activi ai comunitati, care vor fi educati pentru folosirea prezervativului, atat pentru protectia impotriva sarcinii, cat si impotriva celor trei virusuri si a celorlalte boli cu transmitere sexuala.

Folosirea prezervativului ca mijloc de protectie este recomandata cu insistenta de specialistii Baylor, mai ales ca de la inceputul anului si pana la 1 noiembrie in centrele de testare ale Fundatiei Baylor de la Constanta si Tulcea, dar si in laboratorul mobil, din cele peste 7500 de persoane testate pentru depistarea HIV si a infectiei cu virusurile hepatitice B si C, 19 au fost reactive la infectia cu HIV, 283 la hepatita B si 244 la hepatita C. In multe cazuri calea de transmitere a fost cea sexuala si folosirea unui prezervativ ar fi prevenit toate aceste consecinte.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.