Magazinul BioCorner se implica in lupta impotriva obezitatii

BioCorner ComunicatMagazinul BioCorner din Capitala se implica in lupta impotriva obezitatii, prin donarea unei parti din incasari Fundatiei Clinica Sf. Constantin, pentru ca o persoana ce sufera de obezitate morbida sa poata beneficia de operatie. Procentul persoanelor care sufera de obezitate in Romania este in continua crestere, educatia in domeniul nutritiei reprezentand un aspect important in prevenirea „bolii secolului modern”, care a ajuns sa depaseasca 20% din populatia de peste 18 ani a Romaniei. Considerata “boala secolului modern”, obezitatea a devenit in ultimii ani un pericol tot mai pronuntat, “castigand“ din partea Organizatiei Mondiale BioCorner Comunicat.a Sanatatii (OMS) statutul de boala incurabila.

„Numarul mare de persoane care sufera de obezitate trebuie sa reprezinte un semnal de alarma. Acest procent a reprezentat si motivul pentru care, cu ocazia implinirii a 3 ani de cand suntem pe piata din Romania, am decis sa donam 10% din incasarile acelei zile (3 decembrie) Fundatiei Clinica Sf. Constantin, pentru a sprijini operarea unui caz social ce sufera de obezitate morbida”, a declarat Gabriela Matachescu, managing partner al magazinului BioCorner.

Educatia in domeniul nutritiei la nivel national reprezinta un aspect important in prevenirea obezitatii, putand fi astfel implementat, treptat, un stil de viata sanatos, in care moderatia, miscarea fizica si alimentatia sanatoasa sa fie prioritare.

La nivel mondial, obezitatea si supraponderea reprezinta probleme de sanatate publica, motiv pentru care se fac multiple eforturi de implementare a programelor de preventie si control al acestora. Datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) arata ca supraponderea si obezitatea se asociaza cu un risc crescut de boli cronice printre care se numara diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, boala coronariana si unele forme de cancer, precum si cu scaderea sperantei de viata si a calitatii vietii.
De asemenea, in mai multe tari din Uniunea Europeana, exercitiile fizice au fost introduse in tratamentul personalizat al pacientilor la recomandarea medicilor, Romania incercand de asemenea sa faca pasi pentru atingerea acestui deziderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.