Magazinul IKEA Bucuresti doneaza 48.000 euro catre UNICEF si Salvati Copiii

Nu mai putin de 48.171 de jucarii de plus au fost cumparate din magazinul IKEA Bucuresti in timpul campaniei Jucariilor de Plus ce s-a desfasurat intre 4 noiembrie si 29 decembrie 2012. Pentru fiecare jucarie de plus cumparata, IKEA Foundation a donat cate un euro pentru proiecte educationale realizate de UNICEF si Salvati Copiii. Magazinul din Bucuresti s-a clasat pe locul 5 in lume, pe baza mediei vanzarilor per magazin si pe locul 27 in topul magazinelor cu cele mai mari vanzari de jucarii de plus. In Romania,clientii au avut sansa sa se implice si in initiativa “Doneaza de doua ori” prin oferirea jucariilor de plus cumparate catre programe locale de caritate. Peste 1.244 de jucarii au fost donate astfel catre Salvati Copiii Romania.

“Ne dorim sa multumim in egala masura companiei IKEA Foundation, angajatilor si clientilor IKEA pentru sprijinul lor acordat programelor Salvati Copiii destinate celor din grupurile minoritatilor sau cu dizabilitati. Asteptam cu nerabdare sa continuam si la anul, impreuna cu magazinele IKEA si IKEA Foundation, munca noastra cu jucariile de plus pentru campania de educatie”, a declarat Elisabeth Dahlin, Secretar General si Presedinte al Comitetului de Conducere Salvati Copiii IKEA Foundation.

Prin campania anuala a Jucariilor de Plus destinata imbunatatirii educatiei, clientii si angajatii IKEA din intreaga lume au strans 9.300.000 de euro. Aceasta suma va contribui la o educatie mai buna a copiilor din Africa, Europa Centrala si de Est si Asia. Donatia se va face prin intermediul IKEA Foundation si este directionata catre proiectele UNICEF si Salvati Copiii. Fondurile donate catre UNICEF vor finanta initiativele „Scoli pentru Africa” in opt tari si „Şcoli pentru Asia” in China. Fondurile donate catre Salvati Copiii vor sprijini educatia pentru copiii din grupurile cele mai marginalizate din Asia si Europa de Est.

De la inceputul campaniei, in 2003, IKEA Foundation a strans aproape 57 de milioane de euro, care au contribuit la oferirea unei educatii mai bune pentru mai mult de 10 de milioane de copii din 45 de tari. Donatiile au ajutat programele UNICEF si Salvati Copiii care formeaza profesorii in ceea ce priveste metodele de predare, imbunatatesc sistemele de protectie a copilului, asigura materiale educationale si cresc rata de frecventa in scoala.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.