Magazinul IKEA strange si recicleaza mobilierul vechi

Magazinul IKEA, din Zona Comerciala Baneasa, a dat startul reciclarii si refolosirii pieselor de mobilier vechi. Astfel, pana pe 26 ianuarie, cei interesati vor putea duce mobila veche la Magazinul IKEA, unde vor avea la dispozitie un container special amenajat. Piesele de mobilier returnate de consumatori vor putea fi selectate de asociatii caritabile partenere, restul  mobilierului vechi urmand a fi trimis catre reciclare, astfel incat sa elimine orice impact negativ asupra mediului. Toate componentele de plastic si metal vor fi reciclate, iar componentele nereciclabile vor fi incinerate pentru a genera energie intr-un mediu controlat, fara efecte negative. Cei care vor dori sa predea mobila se vor putea adresa departamentului Relatii cu Clientii, fie la telefon, fie direct in magazin. In schimbul fiecarui obiect predat, clientii vor primi cate un voucher de 20 de lei, in limita a cinci vouchere de persoana.

„Ne dorim sa oferim o solutie simpla de a refolosi si recicla mobilierul vechi, in mod responsabil, cu  grija si respect fata de oameni si fata de resurse. Inchiderea ciclului de viata a produselor de mobilier – fie prin refolosirea de catre cei care au cea mai mare nevoie, fie prin reciclare – este in stransa legatura cu obiectivele noastre de business. Responsabilitatea pentru oameni şi mediu este o prioritate pentru compania IKEA”, a declarat Cornel Oprisan, Retail Manager IKEA Romania.

Totodata, pentru a veni in intampinarea clientilor care isi doresc un brad natural de Craciun, dar si o solutie pentru reciclarea acestuia, magazinul IKEA ofera posibilitatea reciclarii brazilor. Astfel, membrii IKEA FAMILY care vor cumpara un pom de Craciun de la punctul de vanzare din fata magazinului IKEA si il vor aduce dupa sarbatori impreuna cu bonul de casa, vor primi un voucher de 20 de Lei, valabil doar in magazinul IKEA. Brazii adusi de clienti in intervalul 3 ianuarie – 31 ianuarie vor fi colectati si predati unei companii care se ocupa de gestionarea deseurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.