Maratonului International Brasov powered by Telekom Sport a adunat la start peste 3700 de alergatori

Maraton TelekomMaratonul International Brasov powered by Telekom Sport, a inregistrat un numar record de 3.700 de pasionati de miscare inscrisi la startul celei de-a patra editii. Competitia a atras peste 100 de sportivi straini, din 32 de tari.

In acest an au luat startul si 500 de studenti, la trecerea in premiera a Crosului Universitatii Transilvania sub egida Maratonului International Brasov, dar si 800 de copii in Cursa Copiilor, precum si in Cursa Curajosilor, dedicata celor mici, diagnosticati cu autism.

Competitia din inima Transilvaniei, cu start si finis in Piata Sfatului, alergare pe cele mai importante strazi din Brasov si traseu ce ajunge pana in Poiana Brasov, a strans participanti din tari precum Albania, Algeria, Argentina, Bulgaria, China, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Iran, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mauritius, Moldova, Nigeria, Norvegia, Noua Zeelanda, Olanda, Pakistan, Polonia, Rusia, Singapore, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Turcia si Ungaria.

Maratonul panoramic al Romaniei, membru acreditat AIMS, a fost castigat de Igor Timbalari – sportiv din Republica Moldova – la masculin, care a parcurs distanta de concurs in 03:03:54,4. Proba feminina a fost castigata de Iulia Gainariu cu un timp de 03:15:00,4.

Podiumul a fost completat, la masculin, de Viorel Tams si Andrei Dan Dudu, iar la feminin de Maria Magdalena Veliscu si Valeria Alina Rusu.

Competitia de Semimaraton a fost castigata de Adrian Branescu, la masculin, care a inregistrat un timp de 01:24:06,2, urmat de Ionut Foca si Cristian Hanganut. La feminin, podiumul a fost compus din Luminita Suditu, cu un timp de 01:36:50,7, apoi Vasilica Lefter si Loredana Andreea Stoian.

Cursa de 10 kilometri a avut podiumul masculin compus din Robert Boroi, Andrei Carol Rotaru – la o diferenta de doar 2 miimi de secunda fata de locul intai – si Alin Cristian Chirita, iar la feminin Daniela Ciocan, Elena Alexandrescu si Eronim Jitaru.

Maratonul International Brasov powered by Telekom este un eveniment sportiv de masa, un prilej de sarbatoare pentru orasul gazda, dar si de promovare si descoperire a obiectivelor turistice, culturale si gastronomice din Romania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.