Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI BUNE

Masa Bucuriei – proiect social sustinut de Selgros cu 600.000 de euro

Lantul de magazine Selgros Cash & Carry Romania a donat anul acesta produse alimentare si nealimentare cu o valoare de 600.000 de euro in cadrul proiectului de solidaritate sociala Masa Bucuriei, derulat in parteneriat cu Patriarhia Romana.

In fiecare saptamana, reprezentantii Patriarhiei ridica bunurile donate de catre toate magazinele Selgros din Romania si le distribuie pe plan local catre 170 de centre: cantine sociale si trapeze, gradinite si centre pentru copii, camine pentru batrani si asezaminte sociale, institutii de invatamant, manastiri, birouri de asistenta sociala, fundatii si asociatii ale Patriarhiei Romane. Donatiile constau in produse alimentare de baza (ulei, zahar, faina, orez, paste fainoase), branzeturi, lactate, bauturi nealcoolice, dulciuri, detergenti si articole de igiena personala.

Este al treilea an in care Selgros si Patriarhia Romana participa activ in acest proiect care are ca beneficiari oamenii defavorizati si familiile nevoiase din Romania, care, din diferite motive, nu au posibilitatea sa-si asigure hrana zilnica si apeleaza la asistenta institutiilor subordonate Patriarhiei Romane.

Aceasta initiativa este inspirata de proiectul „Die Tafeln”, derulat in Germania incepand din anul 1995, cu sustinerea financiara si logistica a unui mare numar de companii si organizatii. In luna octombrie 2011, Masa Bucuriei a fost desemnata „Cea mai buna campanie de Responsabilizare Sociala”, la editia a sasea a Premiilor Piata, destinate industriei bunurilor de larg consum.  Valoarea totala a bunurilor donate de Selgros in cei trei ani ai acestui program depaseste 1,3 milioane de euro.

Detalii referitoare despre initiativa se gasesc pe siteul campaniei – click aici.

La inceputul lunii decembrie 2011, Selgros a lansat un alt program de responsabilitate sociala, devenind sponsor al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi din Constanta. Prin acest parteneriat, Selgros va asigura produsele alimentare si bauturile racoritoare necesare celor 300 de copii si juniori  intre 7 si 18 ani care constituie elita jucatorilor de perspectiva ai fotbalului romanesc.

Compania Selgros Cash&Carry Romania este de peste zece ani unul dintre cei mai importanti actori din comertul romanesc si face parte din grupul elvetian TransGourmet Holding SE. Selgros detine 19 magazine in Romania si a inregistrat in anul 2010 o cifra de afaceri de 3,2 miliarde lei si un profit de peste 100 de milioane de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România a selectat cele 14 organizații neguvernamentale care vor primi finanțare în valoare totală de peste 2.245.500 lei, in cadrul celui de-al doilea...

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

CSR CAFE

Cum cel mai bine se invata din exemple concrete, apreciem ca este important sa comunicam si sa impartasim ceea ce facem, proiectele noastre, modul...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...