Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Maspex Romania: Peste 38000 de elevi vor lua lectii in acest an la “Scoala sigurantei Tedi”

Scoala Sigurantei TediPentru al treilea an consecutiv, Maspex Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si cu Politia Romana, a reluat lectiile la Scoala sigurantei Tedi.

Astfel, pe intregul an scolar, zeci de mii de copii din toata tara vor invata, in mod creativ, cum sa constientizeze pericolele care ii inconjoara, cum sa le evite si cum sa le gestioneze in cazul aparitiei lor. Astfel, celor 62.287 de elevi absolventi ai primilor doi ani de scoala Tedi li se va adauga o noua promotie de 38.065 de copii din clasa I.

Scopul campaniei este informarea copiilor privind potentialele pericole si furnizarea de solutii, prin metode educative specifice varstei lor, pentru gestionarea acestora.

Ioana VIsEAN, Director de comunicare Maspex RomaniaAm fost inca din primul an placut impresionati de numarul mare de scoli inscrise in proiect si de feedback-ul pozitiv pe care l-am primit atat de la cadrele didactice, cat si de la elevii cu care am interactionat. Educarea copiilor in ceea ce priveste domeniul sigurantei este un efort colectiv, de durata. Pe langa implicarea profesorilor si a parintilor ne-a bucurat participarea Politiei Romane in aceasta campanie. In anii trecuti, reprezentanti ai Politiei Romane au desfasurat mai multe activitati, in scoli, cu elevi de clasa I din toata tara si beneficiem de sprijinul lor si in acest an. Ne aflam  la a treia editie a Scolii sigurantei, program desfasurat impreuna cu partenerii nostri Ministerul Educatiei Nationale si Politia Romana si avScoala Sigurantei Tedi 4em  certitudinea ca prin acest program se fac pasi concreti in vederea cresterii sigurantei copiilor nostri. Faptul ca reusim sa facem acest lucru in mod creativ, prin joc, adaptat varstei copiilor ne aduce o mare satisfactie”, a declarant Ioana Visean, Director de comunicare Maspex Romania.

Una dintre activitatile avute in vedere de programul „Scoala sigurantei Tedi” este reprezentata de instruirea elevilor cu privire la pericolele cu care se pot confrunta atunci cand navigheaza pe internet. Astfel, la Scoala Gimnaziala nr. 174 Constantin Brancusi din Bucuresti, a avut loc predarea unei astfel de lectii de catre reprezentanti ai Politiei Romane si Cristian China Birta, cunoscut blogger si specialist in social media. Aproximativ 60 de elevi din clasa I au luat parte la lectia deschisa si au aflat informatii utile pentru siguranta lor.

Tedi asigura gratuit suportul didactic, care consta in materiale educative complexe si atractive pentru elevi, astfel incat, la finalul anului scolar, copiii sa fie capabili sa identifice situatiile de risc la care pot fi expusi si sa adopte masuri de prevenire adecvate. Materialele si activitatile pregatite sunt adaptate la noile pericole pe care le-a adus secolul XXI, astfel incat elevii vor invata alaturi de reguli de siguranta rutiera, siguranta la joaca si cum sa navigheze in siguranta pe internet pentru a evita situatiile periculoase.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România a selectat cele 14 organizații neguvernamentale care vor primi finanțare în valoare totală de peste 2.245.500 lei, in cadrul celui de-al doilea...

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

CSR CAFE

Cum cel mai bine se invata din exemple concrete, apreciem ca este important sa comunicam si sa impartasim ceea ce facem, proiectele noastre, modul...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...