MasterCard sustine educatia financiara a elevilor

mastercardMasterCard sustine proiectul „Olimpiada Micilor Bancheri”, organizat de Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie, Revista Cutezatorii si Universitatea din Bucuresti si sprijinit de Banca Nationala a Romaniei. Prin acest proiect, peste 2.500 elevi din ciclul primar din 15 judete si municipiul Bucuresti isi testeaza cunostintele de educatie financiara si creativitatea. Concursul a demarat la inceputul lunii martie 2015, cand elevi din peste 50 de localitati au sustinut o proba scrisa de verificare a cunostintelor de educatie financiara.mastercard2

Ne bucuram de succesul pe care l-a avut acest proiect in randul elevilor, atat pentru ca ne arata un interes real din partea copiilor pentru acumularea de cunostinte financiare, cat si pentru ca acest lucru inseamna un nivel mai ridicat de educatie financiara in viitor. Copiii de astazi sunt adultii de maine care, prin proiecte de acest tip, vor lua decizii financiare informate si mature, ce vor ajuta la construirea unei Romanii in care comportamentul financiar responsabil este o normalitate”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager, MasterCard, Romania.

Primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat la aceasta proba din fiecare din cele 77 de scoli participante au trecut in etapa urmatoare, de elaborare a unor proiecte, precum afise, fotografii, desene, machete etc., pe tema educatiei financiare, unde elevii si-au putut testa si creativitatea. Dintre acestia, 100 au fost selectati sa participe la etapa finala, care va avea loc in data de 30 aprilie 2015 si care va consta in sustinerea unei probe scrise. In urma acesteia vor fi selectati patru castigatori, iar alti sase elevi vor primi mentiuni. MasterCard va acorda, la randul sau, un premiu, pentru cel mai inovativ proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.