Masterclass SDG: integrarea obiectivelor de dezvoltare durabila

SDGs icon goalsIn timp ce majoritatea intreprinderilor au inceput sa abordeze provocarile pe care le prezinta obiectivele de dezvoltare durabila, raman provocari serioase atunci cand vine vorba de implementare. Din acest motiv, CSR Europe a dezvoltat Masterclass SDG (Sustainable Development Goals).

Intreprinderile devin din ce in ce mai mature cand vine vorba de managementul sustenabilitatii lor. Cu toate acestea, ele se straduiesc adesea sa vada legaturile dintre propriile activitati si un progres mai larg. Pentru companii, presiunea de a acorda prioritate valorii actiunilor pe termen scurt este adesea mult mai intensa decat presiunea guvernului si a societatii civile de a imbratisa sustenabilitatea. Asa cum a fost evidentiat in Cartea alba 2019 a CSR Europe, recompensele pentru gasirea de solutii la problemele complexe de sustenabilitate sunt slab aliniate si colaborarea partilor interesate pentru a ajuta la indeplinirea obiectivelor este intamplatoare.

Pentru a facilita integrarea obiectivelor de dezvoltare durabila in strategia de afacere a companiilor, CSR Europe a dezvoltat Masterclass-ul SDG-urilor. In urma acestuia, companiile si asociatiile sectoriale vor putea sa stabileasca o directie comuna pentru transformarea afacerilor interne.

Peste 200 de companii au beneficiat deja de metodologia SDG Masterclass si multe altele vor avea ocazia sa descopere cum functioneaza Masterclass la evenimentul programat pentru 15 octombrie 2019.

 

Sursa foto: csreurope.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.