Medicover si Synevo sustin programul „inCerc”, de prevenire a diabetului la copii

conferinta-presa-asociatia-medicoverAsociatia Medicover, cu sprijinul Medicover si Synevo Romania, au derulat prima editie a Programului „inCerc”, ce vizeaza prevalenta riscului de diabet zaharat de tip 2 (DZ2) si a bolilor civilizatiei la copiii de clasa a V-a.

Programul s-a derulat  judetul Prahova, zona cu cea mai mare prevalenta a diabetului zaharat din Romania, conform rezultatelor studiului PREDATORR.

Ca urmare a evaluarii gratuite si non-invazive a elevilor claselor a V-a din unitatile de ȋnvatamant care au aderat pana in prezent la Programul „ȋnCerc”, in anul scolar 2017-2018, pana la data de 30 iunie 2018:

  • Au fost evaluati 84% dintre copiii de clasa a V-a din Ploiesti (1.343 copii din cei 1.598);
  • 30,16% din cei 1.343 de copii evaluati au fost identificati cu risc de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2 (405 copii);
  • Printre elevii examinati s-au regasit 186 (13,9%) supraponderali si respectiv 278 (20,7%) copii cu obezitate de diferite grade;
  • S-a constatat tensiune arteriala crescuta la momentul analizei la 353 (26,3%) dintre elevii evaluati;
  • Testul de capacitate fizica a fost demarat pentru 1.269 de elevi. S-a constatat capacitate fizica suficienta la 291 (22,9%) de elevi, slaba la 530 (42,1%) si foarte slaba la 129 (10,1%). Intreruperea testului de capacitate fizica a fost necesara in 161 de cazuri (12,6%).

„Grupul Medicover se implica activ in problematica diabetului de tip 2 si dezvolta in Polonia unul dintre cele mai ample programe de preventie din intreaga Europa. Experienta acumulata in sase ani de constructie a unui program national este acum adusa si in Romania, cu sustinerea financiara a fondatorilor grupului, pentru a crea o schimbare pentru mai multe generatii”, a declarat Adrian Peake, Director General Medicover Romania.

Programul „inCerc”, lansat in anul 2017, este sustinut de Medicover si Synevo Romania.

„Prin acest program facem o investitie in educatie si o actiune de pionierat in Romania, in ce priveste mentalitatea fata de medicina preventiva. Preventia incepe de la varste fragede, chiar inainte de varsta adolescentei, iar tinerii care devin constienti de riscurile unor boli ale timpurilor noastre sunt mai bine pregatiti pentru a-si construi o viata sanatoasa. Este important sa ii facem pe oameni sa inteleaga ca este mult mai bine sa previi decat sa tratezi, iar efectuarea anuala a analizelor uzuale si vizita la medicul de familie ar trebui sa fie lucruri normale pentru orice familie”, a declarat Laurentiu Luca, Director General Synevo Romania.

Din septembrie 2018, Programul „inCerc” este in curs de implementare si in Municipiul Cluj-Napoca.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.